Sport Košarka

nova prilika

Šarić nije krio da je nezadovoljan u Minnesoti, u Phoenixu neće imati ozbiljnu konkurenciju na svojoj poziciji

nova prilika

Dario Šarić seli na jug.  Hrvatska košarkaška zvijezda „trejdana“ je u Phoenix uoči NBA drafta, kako bi njegov dosadašnji klub, Minnesota, dobila šesti umjesto predviđenog jedanaestog „picka“. Treći je to Šarićev klub na njegovu NBA putu.

Na prvu, reklo bi se novi korak unatrag za 25-godišnjeg Šibenčanina. Poslije ambiciozne Philadelphije i Minnesote, koja se borila - ili barem pokušala boriti - za playoff, preselio je u, prošle sezone, najlošiju momčad Zapada, s omjerom 19-63. 

No, kad se „plusevi“ i „minusi“ ovog „tradea“ stave na papir, i nije baš tako. Šarić nije krio da je nezadovoljan u Timberwolvesima.  

- Kako ćeš biti sretan kad odeš iz kluba, u kojemu si u playoffu imao trideset i više minuta, i dođeš u slabiju momčad, gdje igraš dvadesetak minuta? – pitao se u našem posljednjem razgovoru.

Dario nije bio na pravi način iskorišten u Minnesoti, pa su se mnogi, vrlo brzo nakon selidbe na Midwest, gdje mu štošta nije pasalo, upitali kakva je njegova budućnost u tom klubu?

Šibenski je košarkaš prošao bolnu razmjenu iz Sixersa u Wolvese, pa mu ova ne bi trebala teško pasti. Em zato što se dogodila izvan sezone, em zbog toga što mu je glava vjerojatno bila spremna na takav scenarij.

Trener poznato lice 

Kao argument kontra Darijeve selidbe u Arizonu potencira se upravljački nered koji vlada u Sunsima. No, zar je u Minnesoti bolje? Timberwolvesi su prošlu sezonu okončali na jedanaestom mjestu Zapada, tri pozicije od doigravanja.

Što bi naš narod rekao – ni tamo, ni vamo! U NBA-u su takve pozicije, zapravo, najgore. Niti su u playoffu, niti imaš šanse za visoki „pick“ na draftu. Osim, ako ga ne zamijeniš. A imati šesti ili jedanaesti izbor nije neka velika razlika.

Dario bi u Sunsima trebao biti starter, s minutažom većom nego u Minnesoti. Što je još važnije za njega, trebao bi dobivati više lopti. Šarić nije igrač, koji će stajati u kutu ili čekati loptu leđima okrenut košu. On je kreator.

U Phoenixu neće imati ni ozbiljnu konkurenciju na svojoj poziciji. Osim ako se ne dogodi neki novi „trade“. A u mladom centru DeAndreu Aytonu mogao bi pronaći novog Embiida. I još nešto, ne i manje važno. U US Airways centru čeka ga Monty Williams. Čovjek, koji je bio dio trenerskog „staffa“ dok je naš reprezentativac nastupao za Philadelphiju.

Topli jug

Zanimljivo, Dario Šarić dolazi u Phoenix u trenutku kada otamo odlazi drugi Hrvat - Dragan Bender. No, vjerujemo da će se i bez reprezentativnog kolege Šiši bolje snaći na toplom jugu, koji više paše njegovu vrelu temperamentu.

Da će opet biti “igrač ljepilo”, kao što je bio u Philadelphiji. Uostalom, Šibenčanin će se vjerojatno i ugodnije osjećati u narančastim, Phoenixovim bojama! 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka