Sport Košarka

bitka za finale

Ante Nazor: Trebamo adrenalin s tribina!

bitka za finale

Serija na tri pobjede u poluzvršnici vratila se neočekivano na Višnjik, Zadar je suprotno svim prognozama stigao Cedevitinu prednost 2:0. 

- Svaki mišić nam mora biti mobiliziran, trebat će i više koncentracije. Ne zaboravimo da smo u zadnjoj utakmicu promašili deset penala, jedanaest u prethodnoj. Treba nam bolji fokus što se tiče izgubljenih lopti, kad ih gubimo praktički sami sebi dajemo koševe. Cedevitu to razigrava - kazao je Ante Nazor, trener Zadra.

- Trebat će nam odgovor na sve. Očekujem atmosferu koja će nam biti vjetar u leđa, “feedback” adrenalina s tribina i terena i onda se možemo nadati ravnopravnoj utakmici – dotaknuo se Nazor tribina koje bi prema zanimanju navijača mogle biti podosta ispunjene, ako ne do vrha... Najviše se u klubu nadaju onima koji su uz njih ostali i zadnji put, kad se najavljivala Cedevitina “metla”. 

Na susretu s novinarima  uz Nazora pojavio se i direktor Zadra Željko Žilavec koji je, kao i Nazor, vjerovao da se kolo sreće može okrenuti...

- Ako nitko drugi nije, vjerovala su dvojica za ovim stolom. Vjerovao je sportski direktor Brane i igrači. Nismo se razbacivali izjavama. Cedevita je favorit, ima kvalitetan igrački kadar, kako je trener i istaknuo. Mi smo sretni što smo se našli u ovoj situaciji. Vjerovali smo i u zadržavanje statusa ABA ligaša, na kraju smo to i ostvarili. A ne zaboravimo da Olimpija ima skoro tri puta veži budžet od nas pa je ispala iz ABA lige. Zahvalio bih vjernim navijačima koji su vjerovali u igrače, u klub, cijele sezone, naročito onima koji nas podržavali u polufinalnoj seriji. Odigrat ćemo dobru, mušku utakmicu. Nadam se pobjedi – kazao je Žilavec.

Okrenuo se zatim “pravilima igre” na ulasku u dvoranu.

- S obzirom na očekivani broj gledatelja radit će sva četiri ulaza. Zamolio bih navijače da dođu malo ranije, da se na vrijeme obavi pretres i da na miru uđu u dvoranu. Zamolio bih i za korektno i fer navijanje, ono će biti najpotrebnije – pojasnio je  Žilavec.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka