Sport Košarka

priopćenje budućnosti

Horor u Beogradu: 'Nezaštićeni od policije, naši igrači jedva su izvukli živu glavu'

priopćenje budućnosti

Košarkaši Crvene zvezde pobjednici su regionalne ABA lige, u odlučujućoj petoj utakmici finala doigravanja bili su bolji od prošlogodišnjeg prvaka Budućnost iz Podgorice (97:54).

'Najgora i najneprofesionalnija utakmica': bivši NBA prvak šokiran događanjima u Beogradu, Repeša se nije pojavio na presici

Crvena zvezda osvojila ABA ligu u potpuno neregularnim uvjetima: navijači upali na teren i napali protivničke igrače, nakon sat vremena utakmica ipak nastavljena

Potpuni kaos u Beogradu: najrizičnija utakmica u povijesti ABA lige počela neredima, navijači Zvezde napali igrače Budućnosti!

Nakon utakmice Budućnost se oglasila priopćenjem koje prenosimo u cijelosti:

U dogovoru sa Čovićem direktor i sportski direktor ABA lige omogućili neregularnost u petoj utakmici finala i fizičke napade na igrače Budućnost Volija. Igrači i stručni stožer Budućnost Volija su večeras doživjeli horor - linč i fizičko nasilje.

Nakon napada kojeg su zabilježile kamere i prenijeli svi mediji uključujući i srpske, a koje su snimili i članovi naše delegacije, kada su igrači gađani upaljačima, drškama, stolicama i drugim predmetima i kada su napadnuti od strane velikog broja navijača na terenu, povukli su se u svlačionicu, spašavajući se od agresije, potpuno nezaštićeni od strane policije i pored obećanja koje je policija danas poslala Klubu u službenom priopćenju.

Povrijeđeni su igrači Norris Cole, Suad Šehović, a Nemanja Gordić je pogođen stolicom. Svjesni da je atmosfera takva da nema uvjeta da se odigra utakmica, od čelnika ABA lige, za koje smo dobili informaciju da su ucijenjeni od strane Crvene zvezde, tražili smo da se isprazni dvorana ili da se utakmica odigra sutra.

Na žalost, mada su Novosel i Čabarkapa vidjeli da su naši igrači u pravom smislu riječi jedva izvukli živu glavu i da bi došlo do ozbiljnih povreda košarkaša i stručnog stožera, sa potencijalno smrtnim slučajem da su još par minuta ostali na terenu, inzistirali su na tome da se za pet minuta vrate na teren, sa prijetnjom da će se utakmica registrirati sa službenim rezultatom od 20:0 u korist Crvene zvezde.

Svjesni da u toj situaciji možemo biti samo poraženi, prihvatili smo da bi sačuvali igrače i stručni stožer. Ponosni smo na naš tim što su u takvoj situaciji ipak izašli na teren. O svim događajima ćemo detaljno i sa dokazima informirati klubove vlasnike ABA lige, jer sa ljudima koji su nas doveli u ovu neprihvatljivu i ponižavajuću situaciju, ABA liga od večeras ne postoji. Očekujemo njihovu smjenu.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka