Sport Košarka

iznad obruča

Nazor otvorio dušu nakon debakla Zadrana: Ovo je izvan košarke, riječ je o psihologiji, jer nam se ovo događa cijele sezone

iznad obruča

Ante Nazor, trener Zadra nakon poraza od MZT-a je otvorio dušu i dosta toga kazao.

- Što reći? Protivnik nas je deklasirao! Ima li potrebe govoriti o "skautiranju". Nema! Ovo je izvan košarke, riječ je o psihologiji, jer nam se ovo događa cijele sezone. Što kazati, kad se igrač ne vrati u obranu, kad ne zna da je do kraja pet sekundi itd. Ili, odustajanje od igre, pa onda u drugom pokažemo da možemo igrati. Ako se mislimo izvući potrebno je igrati od početka – počeo je razmišljati Nazor, prije odlaska u Skoplje, odnosno, u Šibenik.

Je li se kroz sezonu razmišljalo o angažiranju psihologa? Nazor je imao spreman odgovor:

- Pričalo se o tome, ali taj "alat" ne ide preko noći, nije taj psiholog čarobnjak s štapićem, to je proces.

Kroz utakmicu vidjelo se u jednom trenutku kako igru napušta Vuković kojeg je krenulo, a uvelo se Žorića. Trener Zadra je rekao kako je kod igrača primjetio nekakav umor, ali je podcrtao:

- Moja greška.

Tko prizna pola mu se oprašta, možda je iz toga razloga Nazor na upit misli li o pozitivnoj šok terapiji, čitaj, ostavci, mirno je uzvratio:

- Slažem se s takvim prijedlogom, ali se nikad ne predajem. Prvi bih rekao da odustajem, kad bih mogao znati da je to rješenje. Isto, tako ne znam zašto nam se kroz sezonu provlači ovako slaba igra kod kuće!

Onda je uslijedilo pitanje nastavno na ponašanje pojedinih igrača koji su iskazali slabu komunikaciju s trenerom, ali i suigračima. Ima li u tome istine?

- Ima nekim nesuglasica, neki igrači ne mogu vidjeti jedni druge. Nikako da ono dobro pobjedi u njima – zaključio je Nazor i ponudio odgovor zašto je Little u nekoliko navrata odlazio s klupe.

Još za vrijeme zagrijavanja odlazio je u svlačionicu. Nisam dokučio zašto. Možda ima "fumade" – završio je u dalmatinskom stilu Nazor.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka