Sport Košarka

kvalifikacije

Uzvrat se čini kao nemoguća misija: Zadrani u Višnjiku propustili meč loptu u borbi za ostanak u ABA ligi

kvalifikacije

Slom kojeg je Zadar doživio sredinom treće dionice, nije se moglo izbjeći, unatoč očajničkom pokušaju u zadnjoj dionici, da se otužna priča pretvoriti u trijumf. I onda je u konačnici najviše slavio Ive Ivanov, kojeg publika dok je nosio zadarski dres nije sa tako toplim pljeskom ispratila s parketa. Uprava je po obićaju platila ceh, jer je prva meč lopta otišla u vjetar, pa se gostovanje u Makedoniji čini nemogućom misijom, iz razloga što igra nije na pobjedničkoj razini. Naprotiv, previše je bilo rupa u obrani koje se teško može zakršati. Nazore majstore ili pak Nazore pjesniče, čulo se s tribina kao odgovor na igru njegove momčadi.

Nije se Zadar mogao bolje uputiti u dvoboj, Božić je pogodio "tricu" , međutim, čarolija je trajala kratko, jer se makedonska momčad, brzo vratila u meč. Štoviše, nakon slobodnih bacanja Ivanova, te dvije trice, Woodarda i Medforda potom i ubačaja Samardžiskog iz reketa, svima je bilo jasno kako ne slijede nimalo ugodne minute. Ante Nazor se pobrinuo odmor, publika je je pak odmah poručila: "Uprava odlazi!" Ni to nije pomoglo igračima, koji su izgledali kao "kameni svatovi", supranici su pokraj njih prolazili i šutirali kao da ih nema.

Iskoristio je to spomenuti dvojac Amerkanaca, dok je Ivanov "svojima" trpao ispod obruča. Ulazak u zadnju minutu prve četvrtine obilježen je minusom od 15 poena, onda se na otvaranju druge Zadrani nakratko spustili na osam manjka. I to je trajalo kao treptaj "sviće bez ulja", jer su Amerikanci bez milosti opet iz daljine punili zadarski koš, k tomu uz atraktivne poteze! Nemoć domaćih osjećala se na svakom koraku, nervoza se uvukla u sve pore, jednako onih na tribinama i parketu.

Zvižduci su odzvanjali dvoranom "Krešimira Ćosića", ali pomaka u igri Zadra nije bilo. Bilo je zato pogrdnih povika" igrajte...p....ce! I onda iza toga " Volim te Zadre moj!" U kolopletu takvih razina raspoloženja na tribinama malo tko bi se snašao ...

Osobito ne igrači Zadra koji su "pali s Marsa" i stalno bilo oko minus dvadeset i više! U jednom su trenutku navijači slavili i koš Ivanova! Ante Nazor, je nemoćno stajao uz rub terena, dok je za vrijeme minute odmora izgovarao jedino moguće: "Ajmo, ajmo"! Ništa od toga njegova poticaja bilo nije, jer 36:57 na semaforu, slika je koja govori više od bilo kojeg komentara!

Ono što je bolno iznad svega jest činjenica da u dvadeset minuta nije pronađena obrana za vanjsku liniju MZT-a, odnosno, ako primiš sedam "trica" onda je snimanje suparnika uoči utakmice bilo više nego promašeno! Mutna slika dodatno se zamaglila, jer su gosti u 24.minuti imali plus 28 , gdje se praktički moglo odjaviti utakmicu i " baciti ručnik". I umalo bi tako! Ali, se ipak moralo igrati još deset minuta u kojima je Zadar pokušao napraviti preokret, međutim, nisu iskoristili "grogiranog" suparnika, kojeg su Vuković i Little spustili na 82:89, međutim, vrijeme je neumitno curilo!

Semafor

Zadar – MZT Skopje Aerodrom 83:89 (18:30, 18:27, 25:22 , 22:10)

Zadar – Dvorana Krešimir Ćosić. Gledatelja: 1924. Suci: Vojinović i Arsenijević (Srbija) , Milojević (Makedonija).

ZADAR: Bašić, Marić (4), Žorić (9), Krajina (9), Dašić (7), Vuković (12), Brzoja (2), Špralja (3), Little (18), Božić (19), Planinić.

MZT: Woodard (22), Sokolov, Mamuzik, Magdevski, Simonovski (3), Bojić (24), Mladenovski, Stojanovski (6), Medford (13), Maslinko, Ivanov (12), Samardžiski (2).

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka