Sport Košarka

višnjik u 19 sati

Dalmatinski derbi: Nazor zbog ozljeda ne može izvesti na parket najjaču momčad, a kod Žutih je stanje još gore... 

višnjik u 19 sati

Slatki, godinama rado gledani dalmatinski derbi Zadra i Splita, unatoč svim mogućim mišljenjima o HT Premijer ligi, vjerujemo, ipak privlači pozornost gledatelja.

Zadarske navijače zabolio je poraz u Osijeku, no promjena na tablici se nije dogodila jer je i Cibona posrnula protiv Gorice.

- Ostali smo gdje smo bili i prije prošlog kola, na diobi prvog mjesta s Cibonom. Istinabog, razdrmao nas je poraz u Osijeku koji je bio neočekivan i gdje smo djelovali dezorijentirano. Protiv Splita želimo pokazati karakter na domaćem terenu, da to bude uvertira za utakmicu s Igokeom koja nam je praktički utakmica sezone, a koja dolazi dva dana poslije.

U pripremi ne možemo dijeliti ova dva susreta, već ih gledati kao cjelinu i nastojati napredovati u igri te se što je moguće bolje pripremiti za tu utakmicu u ABA ligi koja nam je ključna – veli Ante Nazor, splitsko dite na klupi Zadra.

O “žutima”?

- Neću trošiti puno riječi. Imali su velike ambicije na početku sezone, no snašlo ih je dosta pehova. U tom kontekstu možemo gledati i nas. Promjenom trenera su se konsolidirali, neki mladi igrači su iskočili, napredovali i u gostima i na domaćem terenu te nas ne očekuje nimalo lagan zadatak. Ne bih želio da se utakmica bagatelizira s obzirom na stanje u obje momčadi.

- To je za mene i mnoge druge koji godinama prate dalmatinsku košarku istinski derbi. Pozivam navijače da tako isprate dvoboj – zbori Nazor koji, kao i kolega mu na splitskoj strani Ante Grgurević, također ima problema oko izgleda momčadi i ne vjeruje da će moći računati na kompletan sastav.

Nastojali odgoditi utakmicu

- Teško. Imamo problema s gripom. Vladimir Dašić je ostao prikovan za krevet i sumnjam da ćemo ga koristiti. Nastojat ćemo ga pripremiti za nedjelju. Ni Kwame Vaughn još nije spreman da bi zaigrao protiv Splita – referirao se Nazor na stanje u momčadi Zadra, te na činjenicu kako dva dana kasnije u Laktašima igra važnu utakmicu. 

Je li postojala opcija odgode za neki drugi termin?

- Nastojali smo odgoditi utakmicu, puno toga nam ne odgovara. Ante Grgurević, moj prijatelj, bi prvi napravio sve da se susret odgodi. Oba su kluba pokazala dobru volja, međutim jednostavno nismo mogli – kratko će Nazor koji se osvrnuo se na dojam kako svi u domaćoj ligi izbjegavaju prvo mjesto.

- Mi smo zadnju utakmicu igrali loše, no bit ću brutalno iskren, dojam je da to nikoga ne zanima. Poslije partije u Osijeku nije bilo presice. Mi smo loše igrali i ne bježim od toga. Pred vama sam mnogo puta rekao da me je sram, ali gledajući percepciju javnosti to kao da nikoga ne interesira.

- Cibona dan nakon toga izgubi od Gorice, već drugi put u sezoni, a to kao da nikoga ne zanima. Možda bi ljudi koji to vode trebali na neki drugi, a ne umjetan način, napraviti da to nekoga uistinu zanima – zaključio je Nazor, te poslao poruku vodstvu Hrvatskoga košarkaškog saveza.

Utakmica Zadar - Split se igra večeras, s početkom u 20 sati. 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka