Sport Košarka

iznad obruča

Za Kinu nam je potrebno čudo: košarkaši čuvaju nadu u Varaždinu

iznad obruča

Košarkaška reprezentacija Hrvatske ugostit će večeras u Varaždinu Poljsku (18 sati, prijenos HTV2), u prvoj od posljednje dvije utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u kojima nas još samo teorija drži u igri za plasman na završnicu u Kinu.

Za odlazak na SP treba nam pravo čudo. Da bismo pretekli Poljsku (skor 6-4) i zauzeli treće mjesto, posljednje koje vodi na SP, Hrvatska (4-6) mora svladati Poljake sa šest ili više koševa razlike, potom i Mađarsku (5-5) u ponedjeljak gostima, dok bi u tom zadnjem kolu ujedno Poljska senzacionalno trebala na svom terenu izgubiti od već eliminirane Nizozemske (3-7). Kada se zna da Hrvatska Poljsku nije svladala niti sa svojim NBA igračima u rujanskom prozoru...

U kadru reprezentacije za ove dvije utakmice su i igrač Splita Pavle Marčinković (sa slomljenim prstom), Zadrov Domagoj Vuković i Toni Nakić iz Šibenika.

- Borit ćemo se i nadati se najboljem - poručio je kapetan reprezentacije Hrvoje Perić (33), bivši igrač “žutih”, danas član Alma Triestea.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka