Sport Košarka

završnica kupa u splitu

Cedevita opravdala status favorita, Gripe solidno popunjene, Dožai se oprostio...

završnica kupa u splitu

Šesti put zaredom Cedevita je osvojila Kup Krešimira Ćosića. Najbolja hrvatska momčad opravdala je status favorita. “Vukovi” su pukli početkom treće četvrtine, nisu imali odgovora za nevjerojatnu šutersku večer Cedevite. Branitelj naslova pogodio je čak 17 trica (iz 29 pokušaja), s nevjerojatnih 58,6 posto uspješnosti. 

As kupa u pobjedničkoj momčadi bio je bivši igrač Cibone, ali i Splita Filip Krušlin. U dvorani koju dobro poznaje pogodio je čak sedam trica (sve svoje poene postigao je izvan linije 6,75 metara!), uključujući tri dalekometna ubačaja u ključnih prvih pet minuta treće četvrtine nakon kojih Ciboni više nije bilo povratka.

Pehari i medalje, MVP Karlo Žganec

Kapetanu pobjedničke momčadi Andriji Stipanoviću trofej u trajno vlasništvo predala je direktorica marketinga Slobodne Dalmacije Ivana Vladović. Prijelazni pehar osvajača Kupa Krešimira Ćosića kapetanu “vitamina” kojem je gotovo stalno društvo pravila i četverogodišnja kćerka Sara predala je Ljerka Ćosić u pratnji predsjednika HKS-a Stojka Vrankovića.

Zlatne medalje košarkašima Cedevite uručila je košarkaška legenda Željko Jerkov. Srebrne medalje igračima i trenerima Cibone uručio je glavni tajnik HKS-a Josip Vranković.

Nagradu za MVP igrača završnice Karlu Žganecu (po izboru prisutnih sportskih novinara) uručio je predstavnik Sportskih novosti Tvrtko Puljić. Pobjednike su na Gripama zasuli potom i konfeti, a onda je u boca šampanjca stigla u ruke kapetana Stipanovića...

Dožai se oprostio sa 19. finalom

Srđanu Dožaiju ovo je bilo čak 19. finale kupa u kojem je sudio, a ujedno i oproštajno. Splitski sudac sa zagrebačkom adresom u srpnju puni 50 godina. Po mnogima najbolji hrvatski sudac Dožai se na kraju sezone oprašta od aktivne sudačke karijere.

Jedinstvena ‘Lijepa naša’

Na poluvremenu i na kraju susreta KUD Jedinstvo iz Splita začinilo je finale, izveli su splitsko kolo, hrvatsku himnu. A capela izvedba “Lijepe naše” u režiji članova Jedinstva koje ove godine slavi jubilej stoljeće postojanja naišla je na odličan odjek među gledateljima.  

Solidno popunjene tribine

Na finalu solidno je bila popunjena dvorana na Gripama bez obzira što u finalu nije bilo domaćina Splita, kao ni Zadra koji bi sigurno mobilizirao dolazak u grad pod Marjanom mnoštva svojih navijača. Okupilo se i mnogo poznatih imena iz svijeta košarke, bivših igrača, trenera...

Uz čelnike HKS-a u loži i na tribinama moglo se vidjeti izbornika Dražena Anzulovića, Željka Jerkova, Josipa Pina Grdovića, Damira Šolmana, Branka Macuru, Antu Nazora, Hrvoja Perinčića (igrao je za veterane Pet bunara), Zdenku Zdrilić...

Veteranski kup u vitrinama Pet bunara Arijana Komazeca

Kup veterana koje se igrao na Gripama u sklopu završnice Kupa Krešimira Ćosića na kraju je pripao Zadranima. U finalu je momčad Pet bunara koje je vodio Arijan Komazec svladala Vitalac iz Splita s čak 68:39.

Kapetanu pobjedničke momčadi Stipi Šarliji trofej je uručio glavni tajnik HKS-a Josip Vranković. Šarlija je opet slavio u kupu u dvorani na Gripama, kao što je davne 1999. košem u posljednjim trenucima susreta donio pobjedu i trofej Ciboni u ogledu sa Splitom.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka