Sport Košarka

ništa od kupa

Žuti poraženi od Gorice na Gripama

ništa od kupa

Težak i bolan poraz "žutih" od Gorice, domaćin završnice kupa ostao je bez polufinala i očekivanog ogleda protiv Cedevite. Tužan dan za splitsku košarku. Na kraju su igrači Gorice bivšeg igrača "žutih" Josipa Sesara i on sam s Gripa ispraćeni zasluženim pljeskom splitske publike.

Veliki ovosezonski problemi s ozljedama Splita došli su na naplatu u najvažnijem trenutku sezone, a na njih su se nadovezali i drugi problemi. Nakon što je Split u zadnje vrijeme zbog ozljeda ostao bez Morrisa (otišao), Kovačeviča, mladih Omrčena i Gizdavčića, nedavno je prst slomio najbolji igrač, novopečeni reprezentativac Marčinković. Uz sve to neprepoznatljivi su bili kapetan Kedžo (u većem dijelu sezone) i Amerikanac Cobbins koji je pak imao problema s tetivom, dok je Kalajžić već u 18. minuti skupio četiri faula.

Tek je Veljačić bio, pogotovo na početku, nekakva svijetla točka kod Splita. No, od početka se vidjelo da gotovo ništa ne sluti na dobro. Kedžo je imao šut 1-11, Marčinković 1-9..., a obrana je bila propusna. Početkom treće četvrtine Split se primaknuo na 43:44, ali brzo je Gorica vratila prednost. Onda je devet minuta prije kraja na minus devet petu osobnu skrivio Kalajžić.

Tricom Majcunića i ubačajem Papeca Gorica je odmaglila na 47:61 na 6 minuta i 40 sekundi prije kraja. Začuli su se tada i povici s tribina nekolicine navijača: "Zula ajde ća!". Energični Rebić poveo je "žute" u brzu 6:0 seriju koja je vratila tračak nade, ali uzalud kada je puštalo na drugoj strani, samo do nove trice Majcunića za 53:64 četiri minute do kraja.

Split – Gorica 63:71 (25:21, 11:21, 9:14, 18:15)

Split – Dvorana na Gripama. Gledatelja 600.

Četvrtinalni susret završnice Kupa Krešimira Ćosića: Split – Gorica 63:71 (25:21, 11:21, 9:14, 18:15).

Suci: Herceg (Zabok), Terlević (Kastav) i Hadžić (Pula).

Split: Kalajžić (6), Veljačić (20), Rebić (9), Kedžo (3), Gabrić (12), Runjić, Marčinković (3), J. Jukić (4), Vrgoč, Cobbins (6).

Gorica: A. Jukić, Majcunić (20), Petrović (9), Prgomet (2), Mašić (4), Papac (10), Baković (4), Vučić (7), Mazalin (5), Kapusta (3), Mikšić (7).

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka