Sport Košarka

iznad obruča

Opravdali ulogu favorita: Splićani 's pola momčadi' u Dubrovniku izborili Final 8

iznad obruča

Prvoligaš je izborio plasman na završni turnir Kupa 'Krešimir Ćosić'. Opravdao ulogu favorita te savladao drugoligaša iako nije bio u Gospinom polju kompletan.

Tako je već četiri mjeseca, ali, i Dubrovnik nije bio kompetan - podvukao je Vladimir Anzulović, trener Splita, koji je bio bez iskusnog Matea Kedža, te Slovenca Maja Kovačevića. Željko Vreća, trener Dubrovnika, nije pak mogao računati na također jednog od svojih najboljih igrača. Nikola Došen je zbog problema s leđima odgledao utakmicu s klupe.

Čestitam svojim igračima na pobjedi i plasmanu na Final 8 - dodao je trener Splita. Dubrovnik, koji je prošle sezone skočio iz južne skupine Druge HL u Prvu HL, a ove sezone je uoči nastavka, drugog dijela, u igri za novi korak naprijed, povratak u prvi razred - Premijer ligu, nije se predavao. Nekoliko puta se vraćao unatoč tome što su mu udarni igrači vrlo brzo ušli u probleme s osobnim pogreškama. Splitje u 23. minuti imao najveću prednost (41:58), a samo pet minuta poslije bilo je 'samo' osam koševa viška za goste (52:60).

Drago mi je da smo se vratili u Dubrovnik. Lijepa atmosfera. Dobar otpor Dubrovnika. Želim puno sreće kolegama Vreći i Kunci te Dubrovniku u nastojanju da izbori već ove sezone plasman u Premijer ligu. Ako uspiju, vidimo se opet iduće sezone - rekao je Anzulović.

Split je pogodio 11 trica od čega Mauro Veljačić 5 (od 8). Tricama je Split na početku ostvario prednost, koju je sačuvao do kraja. Bilo je dosta lijepih poteza. Atraktivnih zakucavanja. Michael Cobbins dva puta, ali i tu se iskazao i domaćin: Jure Boban, te Filip Vujičić. 'Igrali' su gledatelji s košarkašima Dubrovnika. Na kraju nagradili pljeskom obje momčadi.

Semafor

Dubrovnik - Split 70:86 (19:32, 16:15, 19:16, 16:23)

DUBROVNIK Sportska dvorana u Gospinom polju. Gledatelja 700. Suci: Jurčević i Mjeda (Split), Bajramović (Dubrovnik). Delegat: Basarić (Split).

DUBROVNIK: Petrović (3), Stasjuk (3), Soko (5), Došen, Dubelj (11), Mustapić (10), Koprivica (2), F. Vujičić (11), Vodopija (17), Lučić (2), Ju. Boban (6), Raguž.

SPLIT: Kalajžić (10), Veljačić (17), Rebić (12), Gabrić (11), Runjić (4), Marčinković (10), Jukić (6), Vrgoč (3), Morris, Cobbins (13).

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka