Sport Košarka

odlasci iz sinja

Alkar u nastavku sezone bez dvojice dojučerašnjih igrača

odlasci iz sinja

Alkar će u nastavak sezone i borbu za očuvanje prvoligaškog statusa krenuti bez dva dojučerašnja igrača.

Riječ je o razigravaču Josipu Bobanu i krilnom centru Krešimiru Elezu koji su zatražili slobodne papire, što im je uprava na kraju i dala.

Teško se mogao očekivati drukčiji rasplet s obzirom na to da se u protekloj polusezoni niti jedan niti drugi nisu previše naigrali kod trenera Srđana Helbicha.

Josipu Bobanu, 23-godišnjem domaćem igraču ovo je drugi put da u seniorskoj karijeri napušta matični klub, nakon što je pretprošle godine potpisao za Vrijednosnice Osijek. Ovog ljeta se vratio u redove Alkara, ali nije se uspio konkretnije nametnuti treneru koji mu je prosječno davao gotovo 11 minuta, što sigurno nije bilo na tragu očekivanja mladog igrača željnog bolje prilike.

Redove sinjskog prvoligaša napustio je i 19-godišnji Krešimir Elez koji je također ljetos stigao u Alkar, ali niti on nije dobio previše minuta, prosječno tek sedam, stoga je nezadovoljan statusom odlučio potražiti klub u kojem će imati veću i važniju ulogu.

Alkar za sada nije dovodio nove igrače, iako je u posljednjoj utakmici na Gripama ostao i bez Petra Žapera koji se teško ozlijedio i za kojeg je sezona završena. Hoće li do početka prvenstva biti nekih iznenađenja po tom pitanju, ostaje vidjeti, ali uz jasnu naznaku kako je prijelazni rok i službeno završen. 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka