Sport Košarka

iznad obruča

Rogaška im nije dobro sjela: 'žuti' ubilježili drugi uzastopni poraz u drugoj ABA ligi

iznad obruča

Drugim uzastopnim porazom u Drugoj ABA ligi košarkaši Splita ponovno su propustili priliku probiti se na četvrto mjesto koje vodi u polufinale. Na gostovanju u Rogaškoj Slatini kod Rogaške izgubili su 74:69 (16:18, 20:14, 14:22, 24:15).

Ponovno su „žute“ koštale crne rupe, kojih nikako da se ove sezone riješe. Primjerice, posljednje tri minute prvog poluvremena ostali su bez koša, a onda su nakon vodstva 54:47 u trećoj četvrtini opet upali u krizu i Rogaška je okrenula na 63:57. Split je smanjio na 68:67, no završnica je pripala domaćinu. Sarajlija i Šantelj potvrdili su trijumf Rogaške koja je do tada izgubila 11 od prethodnih 13 utakmica.

Splitov trener Vladimir Anzulović u najavi je susreta rekao kako je važno iskontrolirati skok, no zapravo je najviše problema bilo u lošem šutu i dekoncentraciji u napadu koja je dovela do čak 25 izgubljenih lopti.

- Bila je to otvorena utakmica, nama su se opet ponovile iste pogreške. Kad imaš tako veliki broj izgubljenih lopti teško je računati na pobjedu. Utakmicu je na kraju odlučila jedna lopta, ali na našu žalost otišla je na stranu Rogaške kojoj čestitam na pobjedi - rekao je Splitov trener Vladimir Anzulović.

Za Split su igrali: Kalajžić (7), Veljačić (10), Rebić, Kedžo (2), Gabrić (3), Runjić, Marčinković (7), Jukić, Kovačević (6), Vrgoč, Morris (16), Cobbins (18).

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka