Sport Košarka

iznad obruča

Sinj vrije: Alkari premijerno u novoj dvorani žele 'skinuti' Vrijedonosnice

iznad obruča

Alkar će ove subote u 19 sati, silom prilika, odigrati prvu prvenstvenu utakmicu u novoj Gradskoj dvorani Ivica Glavan Ićo. Naime, HKS-s je još prije 15-ak dana suspendirao staru sinjsku dvoranu zbog, najkraće rečeno, dotrajalosti i neispunjavanja minimalnih tehničkih uvjeta za odigravanje utakmica. Znamo li da je svaki pravilnik o minimalnim uvjetima rastezljiv do neprepoznatljivosti, onda vam je valjda jasno u kakvom je stanju dvorana u Sinju kada niti iz bliza više ne može proći.

Brzo je ta vijest upalila sve alarme, pogotovo jer je nova dvorana također imali nekoliko nedostataka koje je po nalogu Saveza valjalo otkloniti. Tako se tražilo minimum 600 sjedećih mjesta, umjesto 300 koliko ih inače ima, zatim izmještanje klupe za rezervne igrače nasuprot gledališta, pa potom i semafora na jednu od bočnin strana te na kraju i postavljanje led traka na koš table koje označavaju kraj napada.

I tu je Savez ponovno ublažio već prilično ublažene uvjete pa će uz "nategnutih" 600 mjesta, klupe za rezervne igrače ostati na svom mjestu ispred te jedine tribine, ali uz uvjet postavljanja zaštite za gostujuće igrače. Jasno, semafor tako ostaje gdje i do sada, dok su trake "obećane" za neke naredne utakmice. Govorilo se čak i o alternativnoj dvorani i gradu koji bi ugostio Alkara za ovo kolo, pri čemu se prvi i jedini javio Šibenik, ali iz Sinja su se zahvalili i odlučili unaprijediti svoju novu arenu.

No, bez obzira na "povuci-potegni" situaciju, Vrijednosnice Osijek dočekat će uzavrela atmosfera, kao i ostatak društva iz HT Premijer lige kada dolaze u goste Alkaru. Alkar nije u situaciji da prosipa domaće bodove, jednom se već poskliznuo i pobjeda se nameće kao imperativ.

- Prva nam je to službena utakmica u novoj dvorani, treniramo u njoj svaki dan, ali treba to iskusiti i u jednoj prvenstvenoj utakmici. Osijek je jedna jako nezgodna momčad, dobro popunjena na svakoj poziciji, ali vjerujem da ćemo biti na potrebnom nivou i da možemo ostvariti pobjedu. Kanaet nam je upitan, na zadnjem treningu nam se požalio na zatezanje u preponama - kazao je trener Srđan Helbich uoči posljednjeg ovogodišnjeg domaćeg dvoboja Alkara. 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka