Sport Košarka

svi na gripe

Žuti imaju tri teška ispita u pet dana: Cibona večeras mora pasti za prekid crnog niza

svi na gripe

Poslije četiri poraza u nizu (Zadar, Sixt Primorska, Gorica, Lovćen), imali su gotovo dva tjedna da se koliko-toliko resetiraju, rekuperaju i poslože. Ta crna serija poništila je jednako dugi niz pobjeda momčadi Vladimira Anzulovića s početka sezone.

Zaustavljen kolektivnim black outom protiv Cedevite na Gripama. No, sve je ipak nekako krenulo nizbrdo kada su na nevjerojatan način “žuti” prosuli plus 16 protiv Sparsa na Gripama, te pritom zbog ozljede ostali bez najboljeg igrača Amerikanca Morrisa.

I dok se do završnice bilo u igri u porazima od favoriziranih Zadra i Primorske, skromna Gorica i pogotovo Lovćen su nadigrali u tim ogledima prazni Split koji ni s klupe nije imao nikakvog rješenja.

Jača stoga i pritisak. U ovoj sezoni Split je povećao budžet, uspio složiti skuplju momčad, kvalitetniju u odnosu na prethodne sezone, ali nema i širinu. Momčad je rastegnuta na dva natjecanja i pravi rezultatski iskorak se zasad još ne vidi.

Koliko god veseli vidjeti u kadru mladiće poput Rebića, Gizdavčića, još za seniore zelenog tek 16-godišnjeg Perasovića..., kada se podvuče crta Split ima skor 5-4 u ABA 2 i 4-3 u domaćoj ligi.

Bojazan s početka sezone što će biti ako se ozljede ključni igrači Morris ili Kedžo se nažalost pokazala opravdana. Uz to se znalo da se ne može više očekivati da će, kao prethodnih sezona, kapetan Kedžo igrati po tridesetak minuta.

A ove sezone je i Jukić, kada i zaigra, sveden na epizodne uloge, Vrgoč niti to, problema s ozljedama i bolestima imali su i Veljačić, Rebić, Kalajžić...

Sa sedam igrača u ozbiljnoj rotaciji je potvrdilo se vrlo teško gurati na dvije fronte. Pogotovo bez ekstra klase (za ovaj rang) Morrisa, s Kalajžićem na kojem se osjeća da je cijelo ljeto bio u reprezentawcijama (U20 pa seniori) i manjak samopouzdanja...

Takvi načeti “žuti” s teretom od četiri poraza ulaze u vrlo težak raspored. U razmaku od samo pet dana imaju tri teška ispita, nakon Cibone večeras, u četvrtak su gosti Zrinjskog u Mostaru, pa u nedjelju Vrijednosnica u Osijeku.

Ovi susreti su prvi veliki test za Anzulovića, ali i vodstvo kluba. Koliko će biti strpljenja? Trenutno ne izgleda dobro, ali s druge strane igra se tek druga četvrtina sezone. Pobjeda bi bila melem na rane.  ∙   

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka