Sport Košarka

gripe u 19 sati

Žuti traže prekid niza od tri poraza; Anzulović: Nema kalkulacija, pokazali smo da se možemo nositi i s najboljima

gripe u 19 sati

Kako uloviti Lovćen na krivoj nozi? Trener košarkaša Splita Vladimir Anzulović mora pronaći rješenje, u suprotnom će „žuti“ na pauzu otići s četiri uzastopna poraza, što nikako ne bi bilo lijepo.

- Otvaraju nam se neke šanse i ako želimo zadržati priključak s vrhom lige moramo pobijediti. Nema kalkulacija. Pokazali smo da se možemo nositi i s najboljim momčadima lige, ali smo se i dosta potrošili – rekao je Anzulović na konferenciji za medije uoči okršaja protiv sastava iz Cetinja večeras na Gripama (19 sati) u 9. kolu Druge ABA lige.

Pauza o kojoj pričamo trajat će do 4. prosinca i ogleda s Cibonom na Gripama, koji se prvotno trebao odigrati 26. studenog. U tom će tjednu, nakon stanke zbog utakmica reprezentacije, Splićani odigrati tri susreta u šest dana. No i sadašnji je tempo naporan, večerašnji će dvoboj biti Splitov sedmi u studenom.

Kao posljedica dolazi do ozljeda, pa je tako Veljačić u mjesec dana odradio samo dva treninga, Morris je počeo trčati, ali mu je ruka još u gipsu, Rebić i Gizdavčić imali su virozu, Kovačevič je dobio udarac...

- Krpamo se, ali u svakom pogledu s bilo kojim brojem igrača probat ćemo zadovoljiti navijače – poručuje Anzulović.
Splitu je pobjeda nužna kako bi popravio raspoloženje nakon vezanih poraza od Zadra, Primorske i Gorice te zadržao četvrtu poziciju u ligi. „Žuti“ su trenutno na omjeru 5-3, a Crnogorci na 4-4.

- Lovćen je iskusna momčad s igračima koji su igrali u Njemačkoj i ABA ligi poput Popovića i Pilčevića, tu je i centar Todorović koji razvlači reket... Osim čvrstine, moramo popraviti i individualnu obranu – smatra Anzulović.

Hoće li u tome njegova momčad i uspjeti, saznat ćemo večeras.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka