Sport Košarka

iznad obruča

Na Višnjiku prvi padaju Beograđani: Zadar protiv Mega Bemaxa lovi domaću pobjedu u ABA ligi nakon šest kola

iznad obruča

U nastavku regionalne košarkaške ABA lige, momčad Zadra na svojem parketu večeras od 20 sati dočekuje beogradski Mega Bemax koji iza sebe ima svega jedan poraz. U odnosu na njih Zadrani su upisali dvije pobjede i to obje u gostima, protiv Partizana i Krke, ali ne znaju za trijumf na Višnjiku.

Svima koji prate ABA ligu jasno je kako u Mega Bemaxu, momčadi koju je utemeljila menadžerska agencija, igraju daroviti igrači ili pak oni koji još uvijek traže inozemni angažman. Upravo iz ova dva razloga, Zadrane očekuje dvoboj u kojem se suparnik uvelike želi dokazati u “izlogu”...

- To je mlada i atraktivna momčad koja igra modernu košarku i ima određenu plemenitost, što im daje za pravo da vide svoju projekciju i izvan okvira ABA lige. Stoga se moramo maksimalno pripremiti za obranu i pariranje u fizičkom dijelu gdje očekujem nebrojeno puno kontakata. Moramo ući u pametne posjede jer ako budemo imali problema s izgubljenim loptama kao prošlu utakmicu, ovaj će protivnik to puno ozbiljnije kazniti. Bit će to pravi test za nas, neke stvari još uvijek dorađujemo i možda neće izgledati najbolje, ali vjerujem da ćemo izgledati racionalno i produktivno te da ćemo i na ovoj utakmici ispraviti one greške koje smo vidjeli u prethodnima – kaže Ante Nazor, trener Zadra.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka