Sport Košarka

posebno motiviran

Dario Šarić: Nadamo se finalu s Bostonom

posebno motiviran

“Trust the Process“ (Vjeruj procesu) slogan je u koji se već nekoliko sezona uzdaju navijači Philadelphia 76-ersa. 

Ljubitelji košarke u gradu „bratske ljubavi“ istrpili su dječje bolesti svojih mladih talenata čekajući da se oni konačno pretvore u zvijezde.

Šibenski krilni centar Dario Šarić dio je tog „procesa“ treću sezonu zaredom. Njegovi se Sixersi polako pretvaraju u momčad spremnu za velike stvari. Poručili su to već lanjskim igrama u doigravanju. Poslije pet godina izborili su play-off i stigli do polufinala Istočne konferencije. U novoj sezoni svi očekuju dodatan iskorak. I od Phile, i od Darija.

- Prošla je sezona bila neću reći fantastična, ali dobra. Jasno mi je da, prije svih, navijači od nas očekuju korak naprijed. Smatram da je to realno. Da tako talentirana momčad, kao što je naša, može opravdati takva očekivanja – govori Dario.

Joel Embiid, Ben Simmons, J.J. Reddick i Dario svjesni su i pritiska, koji donose takvi ciljevi.

- Ne znam kako razmišljaju drugi momci, ali ja sam prošao već puno utakmica, posebno u Europi i reprezentaciji, u kojima ti visi mač nad glavom. Znam kako izgleda kad igraš pod pritiskom. Vjerujem da će nam prošlogodišnje iskustvo iz play-offa biti i te kako od pomoći. Godinu dana smo iskusniji, Embiid ima cijelu sezonu iza sebe, Simmons će biti još bolji, ostao je i Reddick – smatra Šarić.

Na putu do finala Istoka, koje je skrivena želja Sixersa, stajat će im Toronto Raptorsi s novopridošlim Leonardom, te Boston Celticsi s rekonvalescentima Haywardom i Irvingom. Odlaskom LeBrona Jamesa u Lakerse Cleveland je otpao iz konkurencije.

- Bit će zanimljivo vidjeti Toronto u novom ruhu. No, realnije je očekivati Boston u finalu Istoka. Ako mi, pak, uđemo u sezonu onako, kako smo je lani završili, ne sumnjam da ćemo dogurati daleko – kaže Dario.

Hrvatski reprezentativac bi u Sixersima trebao imati važne minute kao i lani. Izgled momčadi koju s klupe vodi Brett Brown nije se, naime, pretjerano mijenjao.

- Najmanje što očekujem jest da ostanem na istoj ili sličnoj minutaži i statistici kao i lani. Uz minute na četvorci, pretpostavljam da ću po potrebi morati mijenjati i Embiida na petici, što lani nije bio slučaj. To će mi biti novo iskustvo u Americi – najavljuje Dario Šarić, koji je u dvije sezone u NBA-u bio na prosjeku od 14 poena po utakmici.

Talentiranom 24-godišnjaku motiv će biti i činjenica da mu na koncu sezone ističe trogodišnji ugovor, nakon kojega može potpisati višegodišnji, puno „deblji“. ∙  

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka