Sport Košarka

cedevita potopila žute

Odlična atmosfera na Gripama: Rađa je dočekan ovacijama, trener Anzulović se ispričao publici

cedevita potopila žute

Nije Split uspio doći i do pete uzastopne pobjede na startu sezone, u odličnoj atmosferi na Gripama Cedevitina razvojna (druga) momčad je slavila bez većih poteškoća.

Ni izbliza nije momčad trenera Vladimira Anzulovića bila na razini izdanja iz dosadašnjeg dijela sezone, a protivnički sastav predvođen bivšim playmakerom sastava s Gripa Tonijem Katićem i raspoloženim imenjakom mu Perkovićem potopio je "žute".

Pred susret opet su viđeni redovi za kupnju ulaznica pred dvoranom. Stigao je na utakmicu u dresu "žutih" i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara. Posebni gosti Splita bili su vaterpolisti Jadrana koji su izborili plasman u Ligu prvaka. Ali najposebniji gost bio je domaćin.

Dino Rađa koji je nedavno primljen u košarkaški "Hall of Fame" u američkom Springfieldu bio je poseban gost svog Splita na utakmici s klubom u kojem je karijeru nakon preseljenja obitelji u Zagreb nastavio njegov talentirani sin Roko.

Ovacijama, neprekidnim pljeskom koji je trajao nekoliko minuta dočekan je Rađin izlazak na parket na kojem mu je direktor Splita Maroje Bubalo uručio prigodni poklon.

- Primljen si u Kuću slave, ali ovo je uvijek bila i bit' će tvoja kuća – kazao mu je Bubalo.

- U ovoj dvorani san s Božom (nap.a. Maljkovićem) provea četiri najbolje godine svoje karijere – uzvratio je Rađa susprežući emocije.

Na poluvremenu smo svjedočili i nagradnoj igri u kojoj su gledatelji šutirali s linije trice na suprotni koš za 1000 ćevapa i 100 litara piva, s centra za 500 ćevapa i 50 litara te s linije slobodnih bacanja za lepinju i litru.

Utješnu nagradu osvojili su svi, glavne i one druge nitko nije bio na blizu. No, ulog se povećava. Na idućoj utakmici šutirat će se za 1100 ćevapa. Trenirajte!

No, negdje se u svom tom lijepom košarkaškom šušuru na Gripama od strane domaćih košarkaša "zaboravilo" na utakmicu.

- Kao da se nismo ni pojavili. Odigrali smo bez koncentracije, energije. Imali smo dobru pripremu utakmice, ali napadački i obrambeno smo sve to jako slabo pratili. Imali smo na startu par lako prodanih lopti i sve je poslije otišlo u krivom smjeru – rekao je košarkaš Splita Pavle Marčinković. Odbio je alibi da je krivac umor.

- Šteta zbog atmosfere, trebalo nam je jedno otriježnjenje. Treba opet početi "kopati" – naglasio je Marčinković.

Trener Anzulović je dao sličnu dijagnozu.

- Isprike publici, ovo nije bio Split kakav smo gledali dosad. Nije loše da smo malo prizemljeni nakon sve ove gungule u zadnje vrijeme, da vidimo koji su nam realni dometi. Samo kada odigramo maksimalno u oba smjera možemo biti dobri. Problem je bio u manjku energije, zakočenosti. Vidjelo smo kako jedan pravi play kao Katić vodi svoju momčad. Naša vanjska linija u ovoj utakmici obrambeno i napadački je podbacila.

Trener Gostiju Slaven Rimac čiji otac Matan je svojevremeno trenirao Split je žalio što ovaj susret nije bio na televiziji.

- Uz Zadar, ovdje je najkošarkaškija atmosfera na ovim prostorima. Vidjeli ste da su ovi naši klinci pokazali da mogu.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka