Sport Košarka

stiže cedevita

Svi na Gripe: 'Ne pobjeđuje uvijek skuplja momčad, nego srce na parketu'

stiže cedevita

Četiri pobjede košarkaša Splita u prve četiri utakmice najbolja su moguća pozivnica navijačima da danas napune Gripe.

Stiže Cedevita! Već godinama naša najbolja momčad koja ima takve uvjete da za ABA ligu i Eurokup može sastaviti jedan roster – onaj koji vodi Sito Alonso – a za domaće prvenstvo sasvim drugi vođen Slavenom Rimcem.

E, pa taj drugi roster stiže na noge „žutima“ danas od 17.30 sati, iako nije isključeno da on bude pojačan ponekim igračem iz Alonsova kadra. U svakom slučaju, izazov za momčad Vladimira Anzulovića koja je pobjedama nad Vršcem, Dynamicom i Rogaškom u Drugoj ABA ligi pokazala snagu.

- Ta njihova pod navodnicima druga momčad ima igrače s iskustvom Eurolige i ABA lige. Oni „pile“ naopako, no cjenovno su i kvalitativno u rangu Zadra i Cibone. Njihov Amerikanac koji je do sada imao minimalnu minutažu u našoj bi momčadi bio uvjerljivo najskuplji igrač. To dovoljno govori. A tu su još Katić, Bošnjak, Ćorić... – kaže Anzulović i ističe:

- Ne pobjeđuje uvijek skuplja momčad, nego srce na parketu. Nadam se da ćemo taj uvjet ispuniti i odužiti se publici.

Nezgodno je pripremati se za suparnika za kojeg ne znaš u kakvom će sastavu nastupiti, no Anzulović smatra da Zagrepčani neće previše „miksati“ momčad.

- Nepoznanice su možda dva ili tri imena, s tim da je njihova prednost što su se spremali cijeli tjedan, a mi smo imali utakmicu u srijedu. Nadam se da će naša energija biti kao u dosadašnjim utakmicama jer bi to mogla biti prevaga.

Što je u ova četiri susreta bilo dobro, a što može biti bolje?

- Protiv Rogaške imali smo 23 izgubljene lopte i to je nešto na čemu moramo raditi. Slažem se da to nije bila naša najbolja utakmica, ali isto tako taj podatak dovoljno govori o našoj igri jer smo usprkos tim izgubljenim loptama bili na dosta visokoj razlici.

Anzulović je kao trener Šibenika već osjetio slast pobjede nad Cedevitom, baš kao i dobar dio igrača u trenutnom rosteru Splita, što je svakako pozitivno. Nisu „vitamini“ bauk.

- Sa Šibenikom sam ih dvaput pobijedio, ali pobjeđivala se Cedevita na Gripama i proteklih godina. Ovo je nova utakmica, a mi zbog naše neuigranosti nismo u poziciji da idemo otvorenog garda – smatra Anzulović. 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka