Sport Košarka

NA POMOLU JE SENZACIONALNI TRANSFER

Tau Ceramica nudi tri milijuna eura za košarkaša iz Šibenika

NA POMOLU JE SENZACIONALNI TRANSFER

Dario Šarić, petnaestogodišnji košarkaš iz Šibenika na pragu je sklapanja osmogodišnjeg ugovora sa Tau Ceramicom u transferu vrijednom nevjerojatna tri milijuna eura. Iznimnog talentiranog Šarića, 202 centimetra visokog člana Omladinskog košarkaškog kluba Dražen Petrović, skauti slavnog kluba prate već četiri godine.

DARIO_SARIC6-260209

Nikša Stipaničev / CROPIX

Roditeljima Predragu i Veselinki, poznatim bivšim košarkašima (i trinaestogodišnja kći Dana je košarkaška reprezentativka), ponudili su spomenuti ugovor u koji ulazi i odšteta klubu, ali se za Darija zainteresirao i Real Madrid posredstvom Žana Tabaka koji je pomoćnik trenera prve momčadi. Šarić će, ipak, u ponedjeljak s obitelji u posjet Tau Ceramici na konačan dogovor.

- Donijet ćemo odluku u naredna dva tjedna, a najizglednije je da će to biti Tau. Tek ako to ne uspije opcije su Cibona ili Zagreb. Najviše bismo voljeli da ostane u Šibeniku i Hrvatskoj, te nakon par sezona kada postane gotov igrač ode u inozemstvo, ali u nas nema uvjeta ni pravih trenera za rad s mladima. U najbitnijim je godinama za razvoj i nemamo izbora - pojasnio je otac Predrag.

Veliku ulogu imale su i preporuke, bivšeg i sadašnjeg trenera Tau Ceramice, Nevena Spahije i Duška Ivanovića. Španjolski klub poznat je po lansiranju mladih talenata iz inozemstva, kao Brazilca Tiaga Splittera, Argentinaca Luisa Scole i Andresa Nocionija...

Šibenčaninu Šariću, razigravaču, tepaju kako je novi Dražen Petrović, no otac Predrag ima drukčije mišljenje. - Uvijek će radije asistirati nego zabiti, svojom visinom može pokrivati pozicije od jedan do četiri. Više baca na Tonija Kukoča, iako on vidi samo Magica Johnsona!

F. VULAS

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka
Page 1 of 2FirstPrevious[1]2Last