Sport Košarka

novi tereni na gripama

Gradonačelnik Opara asistirao, a talentirani kapetan zakucao za otvaranje

novi tereni na gripama

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara je asistirao, a talentirani kapetan kadetske reprezentacije Hrvatske Viktor Šarić je zakucao. Na taj način i svečano su večeras otvoreni vanjski tereni Košarkaškog kluba Split uz dvoranu "žutih" na Gripama.

Feštu otvaranja prethodno je začinila revijalna basket utakmica trenera Splita i splitskih olimpijaca (izmiješani sastavi) u kojoj je koš odluke zabio vaterpolist Deni Lušić. Potom su predstavljena i ovoljetna pojačanja Splita, trener Vladimir Anzulović, "snajper iz Novog Mesta" Maj Kovačević, "čovjek iz zemlje LeBron Jamesa" Jamel Morris, "ubojica dječjeg lica iz Crikvenice" Mauro Veljačić te "drniški sokol" Tomislav Gabrić.

Feštu su dolaskom uveličale i legende splitske košarke Željko Jerkov, Branko Macura, Damir Šolman, Mlađan Tudor, Biserka Protega... Tereni u Splitovim bojama odmah su basketašima postali omiljeno okupljalište, a klub će ih koristiti za treninge škole košarke. U njih je uloženo više od 400 tisuća kuna. 

- Nemojmo ovo mjeriti novcem, cijeli dan ovdje je mladost, djeca, veselje, sve je puno. Isplati se, vjerujte. Ovo je recept koji ćemo nastaviti - rekao je Krstulović Opara kojem su članovi U16 reprezentacije Hrvatske koji su se okitili naslovom prvaka Europe Ivan Perasović i Ante Perkušić uručili majice Splita.

Kakva je budućnost "žutih"?

- Imali smo dosta poteškoća, ali idemo polako, ozdravljujemo klub. Rezultati će biti sve bolji i bolji. Pogledajte samo našu djecu u mlađim reprezentativnim kategorijama. Vjerujem da će navijači ove sezone ispuniti ovu našu "škatulu", dvoranu koja je toliko nabijena emocijama – rekao je Krstulović Opara.  

Na pitanje o ciljevima, pojačanjima Anzulović je rekao.

- Moramo biti bolji nego lani. Vjerujem da će svi igrači koji su dovedeni opravdati svoj dolazak, da neće biti samo prinove nego i pojačanja. Nije tajna, još smo u potrazi za jednim visokim igračem, ali nećemo žuriti – rekao je trener Splita.

Hoćete li i zlatne kadete ubaciti u prvu momčad?
- Apsolutno ćemo probati.

Iz kluba su objavili i popularne cijena pretplata za iduću sezonu. Pretplata za cca tridesetak domaćih utakmica iznosit će 300 kuna, 200 kuna iznosit će pretplata za studente, đake, umirovljenike i nezaposlene i sve sportaše, dok je za djecu do deset godina cijena samo simboličnih 50 kuna.

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka