Sport Košarka

Živi u strahu

Dramatičan vapaj NBA zvijezde: Ne smijem doputovati u Europu, Turska će namjestiti moje ubojstvo

Živi u strahu

Nekadašnji turski reprezentativac, danas član New York Knicksa Enes Kanter uputio je dramatičan poziv javnost i otkrio svoje strahove za gostovanje njegovog kluba u Londonu u siječnju 2019. godine. Naime Kanter je u posljednjem pokušaju vojnog udara 2016. protiv predsjednika Erdogana javno podržao imama Fethullaha Gülena, te je time proglašen državnim neprijateljem. Kanterov otac je optužen u Turskoj za terorističko udruživanje.

Strah me za oca, sigurno će biti optužen, međutim ne vjerujem da bi mogao provesti cijelu kaznu u zatvoru, jer mislim da Erdogan neće biti toliko dugo na vlasti . Kazao je Kanter.

No iskazao je i bojazan za svoj život, posebno kada njegovi Knicksi budu u Londonu igrali protiv Wizardsa

- Nemam tursku putovnicu, ali sam državljanin Turske. Sigurno je ako se pojavim u Londonu da će me Interpol uhititi temeljem tjeralice i izručiti. I onda ću sigurno nestati, neće me ustrijeliti, ali će me sigurno otrovati ili ću imati prometnu nesreću – kazao je Kanter.

Iako je izrekao teške optužbe i politički se aktivirao protiv trenutne vlasti i predsjednika Erdogana čiju politiku ne podržava Enes Kanter je dodao da voli svoju zemlju i da nije terorist.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka