Sport Košarka

NOVI TRENER KOŠARKAŠA SPLITA

Skelin je prošlost Gripa, 'žute' od danas vodi nova faca: dolazi s Baldekina i brat je aktualnog izborni'a

NOVI TRENER KOŠARKAŠA SPLITA

Vladimir Anzulović (40) novi je trener košarkaša Splita. Ono što se već neko vrijeme nagoviještavalo dobilo je svoju potvrdu, klub i mladi, ambiciozni trener postigli su zajednički jezik i donedavni strateg GKK Šibenika povest će "žute" u iduću sezonu. Službena potvrda trebala bi uslijediti idućih dana kada će Anzulović biti i predstavljen u Žutom salonu na Gripama.

Nakon završetka sezone zahuktalo se slaganje trenerskog i igračkog kadra na Gripama za sljedeću sezonu, a prvi potez je povučen. Već neko vrijeme košarkaški kuloari su brujili kako bi Zagrepčanin Anzulović trebao postati novi kormilar Splita, kako će naslijediti Ivicu Skelina kojemu je istekao ugovor s klubom s Gripa, a o čemu smo pisali.

Mlađi brat novog hrvatskog izbornika Dražena je u protekle dvije sezone vodio momčad GKK Šibenika. U prvoj sezoni pod Anzulovićevim vodstvom "narančasti" su iznenađujuće osvojili prvo mjesto u regularnom dijelu sezone, a u polufinalu doigravanja očekivano je s 2:0 u seriji bolja bila Cibona. I u četvrtfinalu Kupa Krešimira Ćosića te sezone bolja je također bila Cibona.

Ove sezone su Šibenčani pod paskom Anzulovića regularni dio sezone nakon jako dobrog početka okončali na petom mjestu (pretekao ih je u završnici Split), a u četvrtfinalu doigravanja su poraženi 0:2 u susretima baš od Skelinovih "žutih". U četvrtfinalu Kupa Krešimira Ćosića poražen je ove sezone Šibenik pomalo iznenađujuće od Zaboka. Na kraju sezone Anzuloviću je istekao ugovor sa Šibenikom, a naslijedio ga je dotadašnji pomoćnik, dugogodišnji član klupskog stručnog stožera Miro Jurić.

Prije kluba s Baldekina Anzulović je vodio riječki Kvarner 2010 u kojem je također bilježio dobre rezultate, kao i slovensku Krku iz Novog Mesta s kojom je osvojio kup.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka