Sport Košarka

neviđena blamaža

Pogledajte kako je Knowles nokautirao Kalajžića i izazvao gužvu nakon koje su isključeni skoro svi igrači Zadra i Splita

neviđena blamaža

Ružne scene obilježile su košarkaški derbi Splita i Zadra na Gripama. Sedam minuta i dvije sekunde prije kraja, pri vodstvu Zadra 95:64, nastalo je do općeg meteža na parketu nakon što je zaiskrilo između Zadrova Amerikanca Prestona Knowlesa i Splitova Pavle Marčinkovića. Pale su i šake među njima dvojicom, a najteže je prošao domaći igrači Mate Kalajžić koji je naletio i „popio“ šaku u glavu od Knowlesa. Klasični nokaut. Kalajžić se htio obračunati s Knowlesom, ali se nije uspio probiti do njega kroz gužvu.

U sekundi je nastao opći kaos na terenu i malo je nedostajalo da se sve pretvori u masovnu tučnjavu poput one prije deset godina kada su na utakmici Split – Cibona na Gripama glavni akteri bili također Amerikanac Rawle Marshall iz zagrebačkog sastava i tada Splitov igrač Siniša Štemberger.

Tornado je počeo skandirati „USA, USA“, na što je ostatak dvorane uzvratio gromoglasnim zvižducima. Tornado je ubrzo upalio i bengalku pa se i dim nadvio nad dvoranom... Situacija se na parketu ipak primirila zahvaljujući iskusnijim igračima jedne i druge momčadi, a nakon desetak minuta sudačkog „vijećanja“ isključeno je šest igrača Splita i osam Zadra pa se do kraja igralo četiri na četiri.

Isključene su i obje klupe pa su ostali još samo treneri Ivica Skelin i Aramis Naglić. Zadar je na kraju slavio 120:88 i šteta što je njegova sjajna partija ostala u sjeni ovog cirkusa.

 

 

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka