Sport Košarka

bravo za žute

Split slavio na Gripama protiv Slovenaca

bravo za žute

U najvećem dijelu prvog poluvremena igra "žutih" bila je milina. Bilo je to možda i njihovo najbolje izdanje u sezoni. Poveli su čak 50:22, pa neobjašnjivo stali što se poklopilo s ulascima u igru debitanta Šundova i Vručinića, a nastavilo se još dugo nakon što su njih dvojica na startu treće četvrtine sjeli na klupu.

U trećoj četvrtini šest i pol minuta nisu Splićani napravili osobnu pogrešku, iako je Rogaška bila u potpunom naletu. Gosti su serijom 13:0 smanjili vodstvo Splita na samo 58:51. Činilo se da bi na Gripama moglo biti napetije nego u Piranskom zaljevu, bez obzira što je arbitraža sudačke trojke bila sasvim korektna. Ključni trenutak zbio se pri rezultatu 61:53 kada se nešto manje od četiri minute do kraja treće četvrtine - pokvario semafor. Igrom slučaja, u drugom susretu Splićana u nizu u ABA ligi, nakon sličnih problema na gostovanju u Mostaru! Tada to Splićanima nije pomoglo, sinoć im je došlo kao naručeno.

Vrijeme je nakratko stalo na Gripama, ali stala je i kriza "žutih". Dobro je došla Splićanima stanka od petnaestak minuta dok nije aktiviran mali pomoćni semafor, a spiker Ozren Maršić upozoravao je putem mikrofona igrače o preostalom vremenu za napad. Nakon stanke Splićani su do kraja četvrtine serijom 10:0 zaustavili povratak Slovenaca. Poveli su domaći 71:53, više pobjeda nije dolazila u pitanje. U zadnjoj četvrtini je semafor proradio, ali do tada su već opet proradili i "žuti".

Šundov je odigrao nešto više od tri minute, uz četiri skoka.
- Radi se o igraču od 38 godina, na zalazu karijere, iza kojeg je pauza, a i treba mu vremena da se privikne na sustav igre. Nisam ni očekivao da nosi našu igru, tu je da pomogne – rekao je trener Splita Ivica Skelin.

A 213 cm visoki centar Mario Špaleta je sve nasmijao odgovorom na pitanje kako je bilo igrati sa 221 cm visokim Šundovom.
- Prvi put da je netko veći od mene u ekipi, malo je neobično, ali naviknut ću se.

Split – Rogaška 85:75 (27:17, 26:18, 18:18, 14:22)

Split – Dvorana na Gripama.

Gledatelja 400.

Susret 13. kola Druge ABA lige: Split – Rogaška 85:75 (27:17, 26:18, 18:18, 14:22).

Suci: Obrknežević (Srbija), Terlević (Hrvatska) i Gajšek (Slovenija).

Split: Scott (13), Kalajžić, Kedžo (16), Filipović (10), Marić, Marčinković (10), Najev (13), Šundov, Vrgoč (1), Špaleta (10), Širko (12), Vručinić.

Rogaška: Kosić (3), Davis (11), Đuranović (4), Fon (3), Nikolič (6), Batur (15), Pajić (14), Šantelj (8), Đekić (8), Drobnjak (3).

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka