Sport Košarka

pobjeda za kraj

Zadar bajkovito i svjetlucavo završio godinu

pobjeda za kraj

Sjajna, svjetlucava, bajkovita igra Zadra u skladu s blagdanskim ozračjem  donijela im je iznimno važnu pobjedu 105:80 nad MZT-om, kojom su zasigurno potvrdili očekivanja iskazivana na početku sezonu, a to je značilo osigurati ostanak u regionalnoj ABA ligi.

Ono što pokazuku u posljednje vrijeme , predvođeni briljantnim Joshuom Bosticom, nudi razmišljanje o još rezultatski plodnijim danima.  Onda ne čudi što je Tornado u čas smislio slogan: " Stiže Nova godina, doći će i titula"!

Inače, otvaranje utakmice kao iz udžbenika , koje  je makedonska momčad teško "čitala", osobito igru Zadra na vanjskim pozicijama. Lopta je išla tečno i uvijek pravo u ruke slobodnom čovjeku, otuda  i šest ubačenih trica koje valja rasporediti na sljedeći način: jednu Preston Knowles , dvije  Joshua Bostic, tri Šime Špralja! Gostima je jedino u "pirju" išla igra  Jure Lalića koji je pravio probleme u reketu, mučio je svoje čuvare, ali se priča o njemu može svesti pod koncepcijski rizik, jer su njegovi suigrači uglavnom bili nijemi promatrači.

Nešto više živosti pak iskazivao je Dominik Mavra, međutim, sve skupa nije bilo dovoljno, jer su Zadrani nakon tri poena Domagoja Vukovića, u 13. minuti imali prednost 37:16! Još ranije Aramis  Naglić je odlučio izvući sjajne Amerikance, što se kasnije  i te kako osjetilo na rezultatu, naime, MZT se ubačajima Minčeva  i Majstorovića, uz  standarno iskričavog Mavru, te obilato korišten skok u napadu, spustili omjer na svega minus sedam(44:37).

Onda se vratio Bostic, te uz pomoć Krajine ponovno odveo na zavidniju prednost prije odmora. Kroz sezonu  Zadar je najviše  "proklizavo" u trećoj dionicu puta, ali se kontra MZT -a  nešto slično nije dogodilo jer je Bostic držao konce igre u svojim rukama, bilo ga je posvuda , dok je na koncu trideset minute Špralja ponovno zabio "tricu"(80:62)!

Ovacije izvrsnom Bosticu nastavile su se i kroz nove minute, jer je nemilice trpao u koš makedonske momčadi, koja je na trenutke izgledala posve izgubljeno! U "shou" s ubačajima iz velike udaljenosti uključio se i Konowles, za zakucavanje i blokade pobrinuo se Vuković(98:71), pa je atraktivnost rasla svakom novom sekundom!

Odlaskom  Bostica na klupu, svi su na tribinama ustalo na noge i klicali u čast njegove sjajne predstave!

 

Zadar – MZT Skopje 105 : 80

ZADAR – Dvorana "Krešimir Ćosić". Gledatelja: 6014.  Zadar – MZT Skopje 105 : 80  ( 32 : 14 , 23:27,25:21,31:22)

Suci: Dragojević i Šundić ( Crna Gora), Nedović( Slovenija).

ZADAR: Knowles(18) , Bašić , Ivanov(7) , Jelenković , Krajina(10) , Bostic(38) , Vuković(7) , Brzoja(3) , Špralja(13) , Božić(9).

MZT SKOPJE: Majstorović(4) , Lalić(16) , Penov(7) , Simonovski , Minčev(17 , Trajkovski(4) , Spasojević(2) , Stojanovski(12) , Maslinko(2) , Mavra(16).

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka