Sport Košarka

ABA liga

Zadranima za kraj godine na poklon 'fenjeraš': pobjedom bi riješili upitnike s početka sezone

ABA liga

Skupiti glave nakon dramatičnog ogleda s Cedevitom i pretrpljenog poraza, u kojem su u konačnici svoje prste umiješali i suci, bio je glavni zadatak stručnog stožera Zadra.

- Nažalost, prekinuli smo odličnu seriju pobjeda, međutim, gubotak bodova protiv Cedevite kod nas nije ostavio gorak okus, jer smo igrali izvrsno, na tragu naših ranijih utakmica. Ono što je pak ostalo u nama jest samopouzdanje uoči utakmice s MZT Skopljem, koja je po meni najbitnija u ovoj sezoni regionalne ABA lige – misli Šime Špralja, igrač Zadra.

U ovom trenutku makedonski predstavnik "grije" zadnje mjesto na ljestvice, ali njihove igre nisu nikako za podcjenjivanje. Osobito dobro u zadnje vrijeme igraju Dominik Mavra i Jure Lalić, obojica imaju dodirne točke baš sa Zadrom.

- U našoj prvoj utakmici u gostima uzeli smo pobjedu 85:80 i u njoj se upravo Lalić pokazao u svojem najboljem izdanj, te nam je zadavao velike probleme. Uglavnom , pred nama je jedno jako teška utamica, oni su se bitno promijenili, imaju nove igrače i trenera, u odnosu na taj na prvi ogled. Istina, i mi izgledamo bitno drukčije, tako da se može očekivati prava utakmica u kojoj ćemo vjerujem imati izvrsnu potporu s tribina, Tornado je stalno uz nas, međutim, ne smijemo zaboraviti ni druge koji skoro pa napune dvoranu na Višnjiku – veli Špralja.

Slično razmišlja i Ive Ivanov koji je u srazu s Cedevitom bio jedan od boljih igrača, odmaj do Joshue Bostica....

- Neću kazati ništa osobito tvrdnjom da nas čeka iznimno teška utakmica u kojoj jednostavno moramo biti pravi, zapravo i više od toga. Jer imamo utakmicu sezone, kojom bismo riješila mnoga pitanja koja su na mučila na početku i odnose se na priču o našem cilju, odnosno, borbi za ostanak u ABA ligi. Šteta, što smo prekinuli seriju dobrih rezultata, međutim, uz pomoć navijača opet ćemo se vratiti na staru stazu- zaključio je Ivanov.

Utakmica se igra u petak s početkom u 20 sati.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka