Sport Košarka

žuti u metropoli

Gostovanje kod prvaka: 'Provokacijom doći do iznenađenja'

žuti u metropoli

Osmo kolo domaćeg prvenstva košarkašima Splita donosi najtežu moguću utakmicu - gostovanje u Zagrebu kod Cedevite. Već godinama naše najbolje momčadi koju ove sezone vodi Jure Zdovc koji je prvo kao igrač (prvenstvo 2003.), a onda kao trener (Kup 2004.), sudjelovao u zadnja dva trofeja „žutih".

- Individualno su jaki, čvrsti u obrani i ostavljaju jako malo prostora suparniku. Čim ti se otvori i najmanja šansa, moraš je iskoristiti. U napadu su moćni sa svih pozicija. Pod košem Johnson i Stipanović, šuteri Murphy, Krušlin i Nichols, u prodorima Musa... Bit će jako teško - svjestan je trener Splita Ivica Skelin što ga čeka danas od 17.05 u Domu sportova.

Kako protiv njih?

- Treba nam bolja obrana, najbolja do sada. Ne smijemo dopuštati lagane poene jedan na jedan. U napadu nam lopta mora biti brža, moramo koristiti sve otvorene prilike za šut i biti hrabri, isprovocirati neke stvari - kaže Skelin čija je momčad u četvrtak u Drugoj ABA Ligi u zadnjem napadu izgubila od Krke u Novom Mestu.

- Je, odlučivala je jedna lopta, ali smatram da možemo igrati puno bolje napadački i pogotovo obrambeno. Ne veseli me rezultat, nego to što smo malo popravili igru. No još je dug put pred nama - priznaje Skelin, dodajući kako će zbog problema s koljenom Domagoj Kanaet vjerojatno propustiti Cedevitu.

Prva je ovo od osam utakmica koliko će ih Split odigrati u prosincu. Pakleni raspored. No Cedeviti je još teže. Ona igra na čak tri fronta, štoviše jučer je u Zagrebu igrala protiv MZT-a u ABA Ligi.

- U 38 dana odigrali smo 12 utakmica, a sada nas čeka devet utakmica u 28 dana (op.p. računajući Krku). Od toga imamo dva teška gostovanja u Vršcu i Čačku. Za Čačak se veže Zabok pa nas neće biti pet dana u Splitu. Moramo izdržati i igrati dobro, s više samopouzdanja. Nema predaje.

Gostovanje kod naše najbolje momčadi iz žutog je tabora najavio i mladi razigravač Goran Filipović.

- Šteta poraza u Sloveniji, nudili su se. Nadam se da ćemo naučiti iz tog poraza i produžiti periode dobre igre. Igramo sve bolje na gostovanjima, dižemo se. Moramo u kontinuitetu igrati bolje u napadu i obrani. Ako ne danas, to će nam svakako koristiti u sljedećim utakmicama. Ako se pruži prilika, probat ćemo je iskoristiti, premda smo svjesni da Cedevita ima po 2-3 jaka igrača na svakoj poziciji.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka