Sport Košarka

Gdje im je pamet bila

Trojica mladih američkih košarkaša u Kini uhvaćeni u krađi: jedan od njih mlađi je brat NBA zvijezde i prijeti mu deset godina zatvora

Gdje im je pamet bila

Mladi američki košaraši često zaborave gdje se nalaze, pa lako upadnu u probleme. Ovaj put su u velike probleme upala trojica članova UCLA Cody Riley, Jalen Hill i mlađi brat zvijezde Lakersa Lonza Ball, LiAngelo Ball.

Ambiciozni tercet se okušao u krađi torbice u dućanu Louis Vuittonu u Šangaju, a koliko su vješti pokazalo se brzim uhićenjem. Problem je što bi u SAD-u za ovo dobili ukor, novčanu kaznu i bili bi pušteni na slobodu. U Kini je situacija potpuno drugačija i za ovaj prijestup im prijeti od tri do deset godina zatvora.

Dapače, ako je vjerovati Williamu Neeu iz Amnesty Interationala mladići bi mogli i mjesec dana provesti u pritvoru prije nego što uopće budu pušteni pred suce. Ovakvim zakonima, koji su za neke prestrogi, Kinezi žele pružiti primjer svojim građanima da treba poštovati zakone i da strance vrijede ista pravila.

Američko veleposlanstvo i konzulat u Šangaju već je angažirao kineske odvjetnike kako bi riješili ovaj problem iako svi tvrde da policija i tužiteljstvo imaju čvrste dokaze protiv kradljivaca i da će ovo u najmanju ruku biti vrlo skup spor.

UCLA i Georgia Tech su preselili svoje sveučilišne momčadi u Kinu kako bi u svrhu promocije odigrali utakmicu otvaranja sezone, ali i odigrali nekoliko susreta protiv kineskih momčadi. Nastup momčadi UCLA će vjerojatno sada bi odgođen.

LiAngelo Ball, mlađi brat Lonzao Balla igrača Lakersa, sigurno je najpoznatije ime s obzirom da otac LaVar Ball već godinama “dosadnim “ PR-om želi od svoja tri sina stvoriti veliki košarkaški brend. Ovo što mu je priredio LiAngelo mu se sigurno neće svidjeti.

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka