Sport Košarka

pojelo vukove

Dramatičan poraz Cibone: potop na parketu otkrio je velike probleme u svlačionici

pojelo vukove

Hermes Analitica napravila je senzaciju nove sezone HT Premijer lige, svladala je pod Tornjem Cibonu 92:83, upisala tako premijernu pobjedu u svojoj povijesti nad Vukovima. I bilo je to potpuno zasluženo jer to je momčad s glavom i repom. Sve ono što Cibona danas nije, pišu Sportske novosti.

Uostalom, primili su Vukovi 92 poena, a igrao je i Marko Tomas. I Marin Rozić. Doduše, nije Luka Žorić, ali o tome nešto kasnije jer riječ prvo zaslužuje arhitekt povijesnog uspjeha malog zagrebačkog kluba nad velikim gigantom, Šibenčanin Toni Radić...

- Uživao sam kako su momci odigrali. Za nas je ovo korak naprijed, super je što smo dobili, bio sam već i na poluvremenu zadovoljan, ali kad se pogleda sve, ovo je bila zaslužena pobjeda. Za nas je svaka povijesna, treniramo sa šest-sedam igrača, čak se i pomoćni trener ozlijedio jer sam ga tjerao trčati - kaže trener Hermesa, koji je godinama bio u inozemstvu, školovao se i napravio je od Hermesa vrlo pristojnu momčad.

To, međutim, nije bila najgora vijest za Cibonu. Puno je gore ono što se dogodilo na posljednjem treningu uoči utakmice. Njega je napustio Luka Žorić jer mu se nije dopalo prozivanje Piksija Subotića, Cibonina trenera.

- Ja sam najodgovorniji za sve ovo. Uvukla se apatičnost u nas, strah. Imali smo i 17 poena viška, a onda stali. Upali smo u crnu rupu, sada treba naći izlaz - počeo je Subotić, za Sportske novosti.

No, što je bilo sa Žorićem, njega nije bilo niti u dvorani? Priča koja se vrtjela tijekom dana bila je da Luka Žorić osjetio da je Subotić na sastanku njega optužio za loša izdanja Cibone, a onda se u jednom trenutku podigao i kazao, po riječima očevidaca, "ako sam ja problem, onda problema nema". I otišao...

- Dogodila se neugodna situacija, posebno za mene jer to je nešto što mi se kao treneru prvi puta događa...

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka