Sport Košarka

polufinale kupa u 17 sati

Cedevita je veliki favorit protiv Zadra, ali u jednoj utakmici sve je moguće

polufinale kupa u 17 sati

Pobjeda nad Splitom odvela je Zadar u polufinalu na prvaka i branitelja naslova Cedevitu (danas, 17 sati). U zadnje tri godine trofej “Slobodne Dalmacije” odlazio je u redove nasjkuplje hrvatske momčadi.

I u današnji ogled sastav trenera Veljka Mršića ulazi kao veliki favorit, budžetom i kvalitetom kadra nema joj u Hrvatskoj pravog pandana. Ali u jednoj utakmici sve je moguće.

- Cedevita nema slabih točaka. Najbolja je momčad u Hrvatskoj i sigurno neće ući u utakmicu nespremni jer ovo je eliminacijski susret u kojem nema pravo popravka. Dat ćemo sve što možemo. Oni su favoriti, a mi želimo izvući maksimum nakon ovog niza utakmica.

- Uživamo u pobjedama, ali one nam samo moraju biti još veći poticaj da ostanemo skromni – naglasio je trener Zadra Aramis Naglić.

Zadru prijete Dalmatinci

Bit će to i okršaj braće Ivana (Zadar) i Marka (Cedevita) Ramljaka, ali po svemu sudeći nijednog nećemo vidjeti na parketu. Zadarski Ramljak Ivan nema pravo nastupa jer je već igrao za Zagreb u kupu ove sezone.

Momčadi s Višnjika prijete i bivši igrači Splita reprezentativac Luka Babić i Toni Katić, ali i bivši centar Zadrana, reprezentativni centar Miro Bilan.

U četvrtfinalu se Cedevita s lakoćom u srijedu obračunala sa Kvarnerom 2010. Uz sve to Cedevita će imati i dan odmora više od Zadrana.

- To je mali hendikep jer oni imaju široki roster kvalitetnih igrača koji mogu izdržati i veći ritam od nas. No, vjerujem svim mojim igračima. Žao mi je samo što je Ramljak izvan momčadi zbog propozicija. Sigurno bi nam puno pomogao – rekao je Naglić.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka