Sport Košarka

Amerikanac Desmon Farmer novo igračko pojačanje KK Zadra

Desmon Farmer na službenom predstavljanju
Branislav Grgurović /CROPIX
Na konferenciji za novinare KK Zadra u press centru dvorane “Krešimira Ćosića” na Višnjiku, predsjednik kluba Kristijan Magaš i trener Zmago Sagadin predstavili su u nedjelju točno u podne novo igračko pojačenje - Amerikanca Desmona Farmera.

- Kao što smo najavljivali to smo i učinili, doveli smo igrača za kojega je struka kazala da nam treba. Desmon Farmer će već danas obaviti lječnički pregled i početi s trenizima, kazao je Magaš.

- Ja sam donio odluku za Farmera, treba nam jedan vanjski igrač koji ima kvalitete upravo one koje on ima. Dodao je trener Zmago Sagadin.

- Nismo lutali, raspitao sam se kod Zadranina Miše Ostarčevića, koji je skout u SAD i zna vrijednosti ovog igrača. Mišo je potvrdio da je to ono što trebamo i – evo ga. Dobro nam je došla ova pauza od pet dana, kad obavi lječnički, tada nam se stavlja na raspolaganje. Raditi ćemo na uigravanju momčadi s njima sve do narednog petka kada nas očekuje kup susret u Višnjiku, a premijeru će imati protiv Cibone. S njim smo zaključili dolaske i listu stranaca kazao je trener Zmago Sagadin.

- Nisam došao glumit super stara, nego podrediti svoje igračke kvalitete momčadi. Ono što sam vido na utakmici Zadar – Budućnost, sviđa mi se, dečki igraju čvrsto obranu, a u napadu su efikasni. Ja sam upotrebljiv na pozicijii playa i šutera. Siguran sam da ću dati svoj doprinos da KK Zadar bude još bolji, dvorana je prelijepa, ozračje kakvo mi odgovara, kazao je sa smješkom Desmon Farmer novi igrač Zadra.

Ivica GJERGJA / EPEHA

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka