Sport Košarka

mladi reprezentativac

Dominik Mavra napustio Gripe, klub mu nije plaćao ni stan

mladi reprezentativac

/ Duje Klarić / CROPIX

Dominik Mavra više nije član Splita. U sjeni ostalih događanja, utakmica i nagomilanih problema za klub mladi zadarski košarkaš napustio je Gripe, sporazumno raskinuo ugovor sa 'žutima' iako nije sve prošlo glatko kao što bi riječ sporazumno mogla sugerirati, dapače. A sve je puklo, kako to obično biva, na međuljudskim odnosima i financijama.

Nakon što je 18-godišnji Mavra zbog neplaćenih računa, najamnine za stan u kojem je živio u splitskom Varošu, a koje je trebao podmiriti klub, ostao praktično na ulici igračev otac pokušao je kontaktirati sportskog direktora Splita Nikolu Vujčića da nešto napravi po tom pitanju. Međutim kako su iz obitelji Mavra rekli bliskim osobama Vujčić se nije odazivao na pozive. Nekoliko dana mladi se igrač skrasio u stanu svog suigrača Filipa Kraljevića u iščekivanju rješenja, pokušao i dalje doći do Vujčića (koji je sada poslovno u SAD-u), ali do rješenja nije došlo, novi smještaj nije pronađen.

Na koncu se Mavra odlučio na odlazak, ionako nezadovoljan i skromnom minutažom koju je imao u sastavu trenera Mladena Erjaveca, a nakon što je privučen prilikom za minutažom i došao u grad pod Marjanom. Moglo se s jedne strane ćuti i kako nije zaslužio takav tretman nakon što je svjestan teške financijske situacije pristao doći iz Zagreba u Split, odreći se potraživanja prema 'mravima', igrati bez primanja, ali i da se nije izborio za minutažu, da se prije odlaska nije na pravi način ni pozdravio s trenerom i suigračima.

U svakom slučaju na velika vrata je Mavra prije tri mjeseca stigao na Gripe, kao igrač koji je s reprezentacijom Hrvatske bio kadetski i juniorski prvak Europe, kao potencijal za budućnost, a na koncu je njegova splitska storija tužno završila za obje strane. Došao je praktično na posudbu do kraja sezone s opcijom ostanka koju su obje strane uzimale zdravo za gotovo, a na kraju se nezadovoljni Mavra vratio u svoj Zadar nakon samo tri mjeseca. Priključio se treninzima Zadra zahvaljujući razumijevanju trenera Ante Nazora, no za njega je ova sezona završila prije očekivanja.


FRANE VULAS

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka