Sport Košarka

zov istanbula

Turci ne pitaju za cijenu, nego za Perićev karakter

zov istanbula

Predstavnici jednog od dva turska kluba koji će igrati Euroligu naredne sezone preko hrvatskih veza raspitivali su se za Perićeve ljudske kvalitete

Predstavnici jednog od dva turska kluba koji će igrati Euroligu naredne sezone preko hrvatskih veza raspitivali su se za Perićeve ljudske kvalitete

Premda smo jučer pisali kako je Hrvoje Perić prihvatio uvjete Zagreba CO, te da se samo čeka da Split CO smanji odštetu kako bi transfer bio finaliziran, Hrvoje neće put metropole. Kako sada stvari stoje 22-godišnji Dubrovčanin će u Tursku jer je za njega ozbiljno zagrizao Efes Pilsen.

Predstavnici jednog od dva turska kluba koji će igrati Euroligu naredne sezone preko hrvatskih veza raspitivali su se za Perićeve ljudske kvalitete i karakter s obzirom na situaciju koja se stvorila u posljednje vrijeme. S igračkim mogućnostima našeg B-reprezentativca već su dobro upoznati.

HRVOJE_PERIC-250508
Hrvoje Perić je odigrao svoje u žutom dresu / Feđa Klarić / CROPIX

Povratne informacije bile su vrlo pozitivne pa ne postoji ni jedan razlog da Efes odustane od igrača Splita, a i sam Hrvoje (opet je ostao bez komentara) u ranijim razgovorima izrazio je želju za inozemnim angažmanom.

Visoka odšteta (neslužbeno, 'žuti’ su od 'mrava’ tražili 250.000 eura, dok se za inozemni klub taj iznos penje do enormnih 300 tisuća) koja je zakočila pregovore sa Zagrebom navodno je najmanji problem.

Podsjetimo, ponajbolji igrač Splita CO do daljnjeg je suspendiran jer se nije pojavio na treninzima nakon sezone i jer je preko medija obavijestio klub kako se ne misli vraćati unatoč preostale dvije godine sedmogodišnjeg ugovora,

Ukoliko se spomenuti transfer realizira bila bi to senzacija u malom, a Perić bi postao drugi Dubrovčanin koji je nosio majicu turskih 'pivara’, prvi je bio Nikša Prkačin.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka