Košarkafalilo pod košem

Allen i Mavra premalo za iznenađenje: Koper slavio i Zadrane zakucao na dno ABA lige

Piše Dražen Mavra

Zadranima predstoji još jedna noć bez sna, jer su i nakon Kopra debelo na ljestvici ABA lige, na omjeru izraženom kroz jednu pobjedu i devet poraza. Istina, domaćini su umalo ispustili bodove iz ruku, naime, iza njih je bilo velikih dvanaest poena prednosti, pa je sve upućivalo na miran kraj. Ali, tako nisu mislili dvojica zadarskih igrača, Allen koji je vukao na "dvici", te Mavra čije su dvije "trice" smanjile zaostatak na svega dva poena (80:78). Koprani su promašili tri od četiri slobodna bacanja, dok su Allen i Mavra propustili realizirati po jedan šut za tri poena.

Inače, Primorska je u Marinkoviću, kasnije i Jagodiću Kuridži imali dobru igru u reketu, izvana je pak kazna stizala od Harrisa, kad je trebao i od Šiška. Zadrani se iz Kopra sele u Poreč gdje će do utakmice s Škrljevom, koja se igra u petak, odraditi mini pripreme.

Semafor

Koper Primorska – Zadar 83:78 (21:18, 16:15, 25:19, 21:26)

KOPER – Dvorana Arena Bonifika. Gledatelja 1500. Suci: Petek i Špendel (Slovenija), Porobić (BiH).

KOPER PRIMORSKA: Holt (7), Harris (19), Čakarun, Horvat, Barič (2), Lazić (4), Marinković (20), Hodžić (3), Jagodić - Kuridža (16), Dime (2), Šiško (10), Vončina.

ZADAR: Uljarević (3), Allen (23), Ivanov (7), Palokaj, Vuković (4), Mavra (26), Fundić (6), Planinić, Keller (5), Gilbert (4).

#ZADAR#ABA LIGA