Hajdukmladi veznjak odlazi u manchester

Veliki posao: najvažniji je novac, evo što je Hajduk dogovorio sa Cityjem

Piše Slaven Alfirević

Ante Palaversa odlazi u Manchester City, prodaje se, ali ostat će još igrati u Hajduku, najmanje godinu, a možda i godinu i pol dana.

Danas Palaversa leti, putuje u Manchester, čekaju ga na licu mjesta jer treba u utorak proći liječničke preglede i potpisati ugovor s “građanima” i to na 4,5 godine.

Hajduku odmah pripada 4,5 milijuna eura što će “bijeli” inkasirati, kako se očekuje već tijekom 2019. godine.

Gotovo je! Palaversa u Cityju, Hajduku najmanje 6 milijuna eura!

ANKETA Jeste li zadovoljni prodajom Ante Palaverse u Manchester City?

Najvažniji je novac, pa da prvo kažemo kakvi su tu još financijski uvjeti Hajduka:

1. Dakle, 4,5 milijuna eura za transfer.

2. Slijedi i bonus od 1,5 milijun eura koje će Hajduk dobiti u ratama, možda čak i mjesečno, čim bude ispunjavao obavezu da Palaversu bude stavljao u svoju momčad, što je nešto lako ostvarivo i ukupnu sumu za Hajduk diže na lakih 6 (šest) milijuna eura.

3. I još slijedi 1,5 milijun kad ga City vrati s posudbe iz Hajduka, a Palaversa nastupi određen broj utakmica za City (je li limit na 20 susreta, teško je sad tvrditi). Odigra li Palaversa iole nešto da bude potreban Cityju, bit će to, dakle, još 1,5 milijuna eura za Hajduk.

A bude li u karijeri napredovao i postao prvotimac Cityja, kroz naredne utakmice i nastupe u Ligi prvaka, koliko se čuje ima još bonusa, ugovor je obilat s raznoraznim stavkama, ali o tom potom.

Sutra u Manchesteru, preskače Osijek

Manchester City nije najsretniji što će Palaversu ostaviti na kaljenju Hajduku u slabašnoj HNL, umjesto da ga pošalju u jače lige, u svoju Gironu u Španjolsku ili barem u NAC Bredu u Nizozemskoj. Ali, to je bio Hajdukov uvjet, baš kako je to rekao i sportski direktor Saša Bjelanović da će ga prodati, jedino ako ostane i dalje na raspolaganju treneru Oreščaninu.

Obećali su da momčad neće oslabiti i obećanje žele ispuniti.

Sigurno je i ovo: Palaversa neće moći nastupiti sad u Osijeku, jer dok obavi sve potrebno u Manchesteru, danas, sutra, itd., nema šanse da ga Hajduk nanovo registrira kao posuđenog igrača iz Cityja da sve to bude objavljeno u srijedu u HNS-ovu Glasniku. Tako da će Palaversa preskočiti gotovanje u Osijeku.

A ionako neće sad barem tri dana trenirati s “bijelima” dok je, kako rekosmo, okupiran poslom transfera u Manchester City, upoznavanjem s Josepom Guardiolom i potencijalnim suigračima i ambijentom što ga čeka kroz godinu dana. 

Što se tiče bonusa za nastupe u redovima “građana” bitno je to napomenuti, jer Mario Pašalić jest otišao u Chelsea, ali još uvijek nije nastupio za njih, nego stalno šeta po posudbama.

Jučer je u popodnevim satima ubrzan proces dogovaranja i ponude, sređivani detalji oko avionskih karata, u Poljudu su trebali dati zeleno svjetlo za cijelu operaciju.

Još se o liječničkim pregledima i odlasku Palaverse govorilo tijekom priprema u Antalyji, ali kako to biva, uglavnom se svi ti poslovi odrađuje zadnjeg tjedna prijelaznog roka, kad pješčani sat stisne i neke odluke naprosto moraš donijeti, ne možeš vječno odgađati.Hajduk će sa 4,5 milijuna eura, za prvu ruku, znači nešto više od 30 milijuna kuna utvrditi svoju financijsku križaljku.

#HAJDUK#MANCHESTER CITY#ANTE PALAVERSA