StoryEditorOCM
Hajdukatmosfera na poljudu

Nije ga bilo gotovo sedam mjeseci, zato su navijači posebno nagradili ulazak u igru bivšeg hrvatskog reprezentativca

Piše Frane Vulas
19. svibnja 2024. - 17:14

Melnjak u igri

Ovacijama su navijači dočekali ulazak u igru Darija Melnjaka. Zbog teške ozljede ligamenta koljena bivši hrvatski reprezentativac nije igrao od jeseni. Gotovo sedam mjeseci je Melnjak pauzirao.

Strijelca pogotka za Goricu Gabriela Rukavinu (20) s tribina gleda i otac Tomislav, bivši igrač Hajduka, ali i Dinama, Osijeka, Zagreba... Gabriel Rukavina je veliki Dinamov talent koji dugo nije na Maksimiru dobio priliku. Zbog toga je ove sezone od strane Dinama posuđen Gorici.

Pohvala navijačima

Navijače treba i pohvaliti, kada zasluže podrškom, ali i ponašanjem. Kako navijače Hajduka, tako i gostujuće. Današnji susret Hajduka i Gorice nema gotovo nikakvu rezultatsku važnost. Splitski klub odavno je ispao iz utrke za naslovom prvaka, a turopoljski iz bitke za plasman u Europu. Ovo proljeća oba kluba i njihovi navijači najradije bi zaboravili. No, svejedno su navijači Hajduka stigli u solidnom broju i zdušno navijaju. A došli su i navijači Gorice „Good Boysi”.

image
F.V.
image
F.V.

Zvižduci za ‘Hvarane‘

Za HNL kriterije veliki, ali Hajdukove ipak skromniji broj navijača okupio se na Poljudu na nedjeljnom susretu Hajduka i Gorice, zadnjem domaćem susretu ‘bijelih‘ u ovosezonskom SuperSport HNL-u. To je i razumljivo zbog katastrofalnih igara i rezultata momčadi ovog proljeća, ali i toga što susret nema veliku rezultatsku važnost. No, za druge klubove HNL-a je ovakva posjeta spektakl, čak i za neke koji su se donedavno borili za naslov prvaka.

Atmosfera naravno nije kao na ranijim susretima, pogotovo onima dok je Hajduk još bio u utrci za naslov prvaka. Zanimljiva je bila reakcija navijača kada je službeni spiker čitao sastav Hajduka. Kada je došao na red na igrače na koje je dijelom išla meta kritika navijača s transparentom podignutim na prethodnom susretu u Puli (Pozdrav „ozlijeđenima”. Vidimo se u Splitu!), „Hvarane” Leona Dajakua i Yassinea Benrahoua koji su proteklog vikenda ozlijeđeni bili na Hvaru, bila je to kombinacija sporadičnih zvižduka i vrlo mlake reakcije s tribina. Velikim pljeskom dočekan je Ivan Perišić kao i povratak Darija Melnjaka, za početak na klupu. A veliki pljesak dobio je i bivši kapetan Hajduka Mario Maloča, igrač Gorice.

image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2024 06:41