Hajduknije tajna

Prvi hajduk iznad 10 milijuna eura? Mlad je, lijeva strana, svi preduvjeti da se brojka penje. Poduža je lista klubova koji dolaze na derbi

Piše Slaven Alfirević
2. travanj 2019. - 09:56

Goran Vučević dolazi u ime Barcelone gledati Domagoja Bradarića,u srijedu.

Na derbi Hajduk – Dinamo, to nam je potvrđeno jučer, najavili su se u Poljud: Vučević kao skaut Barcelone, zajedno s kolegom, u dvoje, da budu sigurniji što su vidjeli u derbiju s Dinamom i da zajedno napišu izvješće u kancelariju šefovima.

U žarištu je, rekosmo, Domagoj Bradarić. Nekidan je lansiran interes Atletico Madrida za lijevog braniča Hajduka, a to je obletjelo područje Iberijskog poluotoka. Atletico je u potrazi za lijevim bekom, pa eto sad i Barcelone, Vučević se vraća – kući!

Vučević je nadglednik Barcelone, putuje redovito (i) ovim dijelom Europe, što je funkcija koju obnaša u zadnje vrijeme, otkako je otišao s mjesta sportskog direktora Hajduka.

Vučević potiče interes Barcelone prema Bradariću, to je logično. Bradarić je dobar igrač, potencijal o kojem se sve više govori među skautima europskih klubova.

Logičan je dolazak Vučevića na derbi s Dinamom, sad stiže kao uvaženi gost u klub u kojem je bio doslovce sve: nogometaš, trener, šef omladinske škole, sportski direktor. A neke je funkcije obavljao i višekratno.

Sad s pozicije iz Barcelone, što mu je potaknuti priču o Bradariću i sa sobom povesti kolegu s posla?

Lako može nadmašiti Nikolu Vlašića

Da su se htjeli sakrivati, otišli bi negdje tajno, kako se to isto običava u velikim klubovima. Uzmu ulaznicu za tribine. No, nema potrebe ništa skrivati, mejl je u Poljudu, i da je tajna ne bi se dugo mogla sakrivati.

Dakle, Domagoj Bradarić, o njemu je riječ, može li se brojka transfera popeti i do deset milijuna eura, pa da nadmaši prodaju koju je postigao Nikola Vlašić odlaskom u Everton prije dvije godine, da ne spominje Antu Palaversu i njegovu prodaju u Manchester City.

Mlad igrač, lijeva strana, svi preduvjeti da se brojka penje.

Desetka se spominje u kuloarima ili se pak priželjkuje, naravno ako bi se Bradarić uopće prodavao već ovog ljeta, a ima i Euro za mlade u lipnju.

Još je previše tu kondicionala, kad i ako, međutim da je mladić pod sve većim pritiskom menadžera i onih koji bi ga kupili, to je nesumnjivo.

U loži će se u srijedu naći i predstavnici Lillea, popis onih koji dolaze je poduži: Barcelona, Lille, pa Real Sociedad, Norwich City, Austria Beč, Slavija Prag... Ne zaboravimo, igra i Dinamo, “modri” također nude štošta u izlogu, Međutim, dolazak Barcelone i Gorana Vučevića posebno golica.

Lille je dosad postavio letvicu za Bradarića, poslao je službenu ponudu u siječnju na 4,5 milijuna eura plus 10 posto od idućeg transfera. Podsjetimo, koliko god se zastupnik Lillea Domagoj Lisica trudio i imao blagoslov od Bradarićeva zastupnika Menafa Mele Kodra, Hajduk je ostao tvrd.

Nakon što su taman prodali Antu Palaversu u Manchester City, Hajduk više nije nalazio računicu da proda odmah i Bradarića. Ni pod koju cijenu. Ostavivši ga da u proljeće bubri, napreduje i da mu cijena - raste.

Pa kad je Hajduk odbio Lille, logično je da sad cijena treba biti veća, stoga i spominjemo cca deset milijuna eura. Netko će reći a zašto ne 12, u redu, a mogli bi ga prodati i za manje?!  Sve je stvar trenutka i kako bude tržište “disalo”.

Bradarić je po staturi zanimljiv igrač za Barcelonu, za njihov stereotip, relativno nizak, ali okretan, tehnički potkovan, sjajnog driblinga, te nadasve hitar s naglašenim ofenzivnim svojstvima.

Uglavnom, priča oko Bradarića i interesa sa španjolskog poluotoka, gdje ima jake veze njegov zastupnik Menaf Kodro, ide dalje.
Vučević je pomogao i savjetima, podrškom oko plasiranja Nikole Vlašića u Everton, gdje je tada bio trener Nizozemac Ronald Koeman, njegov suigrač iz tog doba devedesetih u Barceloni.

Zanimljivo sve što je dobro

U svakom slučaju, sve su to stvari koje mogu podići cijenu. 

U Barceloni rezoniraju lakonski, ali to je suština istina:

- Sve je zanimljivo što je dobro!

Pa stoga i Vučević guta kilometre. Bradarić je dobar, zanimljiv.

Rekosmo, Lille je postavio letvicu na cca pet, Atletico Madrid je (neslužbenim) interesom pojačava, sad Barcelona javno dolazi i priča se nastavlja.  ∙   

#HAJDUK#BARCELONA#GORAN VUčEVIć#DOMAGOJ BRADARIć