Hajdukzadnji slavio burić

Poljud će za Dinamo biti pun: tek nam slijedi ubacivanje u višu brzinu, a već je prodano više od 22.000 ulaznica

Piše Frane Vulas
pp-hajduk_dinamo26-034019

Jučer ujutro rasprodan je sjever Poljuda, a tijekom dana su gotovo pred rasprodajom bile i ulaznice za istočnu tribinu stadiona. Nije ih još mnogo ostalo na dispoziciji navijačima. Očekuje se u svakom slučaju pun stadion u subotnjem derbiju Hajduka i Dinama te dekor kakav najveći derbi hrvatskog nogometa definitivno zaslužuje (18.30 sati). Subota će biti praznik baluna.

Bez obzira na poraz “bijelih” u Osijeku, što uvod u derbi nije bio onakav kakav su u splitskom klubu priželjkivali, svejedno interes za ulaznicama nimalo ne jenjava. Dapače, do jučer u 17.30 sati već je više od 22 tisuće navijača osiguralo svoje mjesto na derbiju na stadionu, što kroz kupnju ulaznica za derbi, što kroz sezonske pretplate.

Naime, Hajduk ima oko 6500 sezonskih pretplatnika. Četiri dana prije utakmice već su dakle oko dvije trećine kapaciteta stadiona planule. A tek nam slijedi ubacivanje u višu brzinu, kako se bude derbi približavao, kako se atmosfera bude dizala.

Hajduk će opet imati gromku podršku s tribina uz pomoć koje će pokušati nanijeti prvi poraz najvećem rivalu na Poljudu nakon tri i pol godine i čak šest domaćih susreta u kojima “bijeli” nisu uspjeli svoje navijače za podršku nagraditi trijumfom.

Bio bi to ujedno i prvi ovosezonski poraz Dinama u prvenstvu koji u grad pod Marjanom stiže nakon susreta u Norveškoj protiv Rosenborga. Tu zadnju poljudsku pobjedu u derbiju potpisao je u svom prvom mandatu na klupi aktualni trener Hajduka Damir Burić. Naravno, svoju podršku imat će i “modri”, stižu i BBB. Navijači neće zakazati, valjda neće ni nogometaši.

#HAJDUK#DINAMO#DERBI#ULAZNICE