Hajduknije priša, ali ...

Novi sportski direktor Hajduka trebao bi odraditi siječanjski prijelazni rok: u nogometu nema puno vremena za čekanje, momčad za proljeće mora se posložiti što prije

Piše Frane Vulas
5. prosinac 2019. - 20:59
rgx time: 3.2901763916016E-5

Dok se čeka rasplet situacije oko izbora novog sportskog direktora, prvi čemu za prvi pick predsjednika Uprave Marina Brbića slovi Mario Stanić, maštu navijača također golicaju imena potencijalnih povratnika na Poljud Marija Maloče i Lovre Kalinića koji su pak želje aktualnog stožera. No, novi prvi čovjek struke trebao bi tu imati zadnju, i po pitanju potencijalnih pojačanja, ali i stožera, odluke tko će voditi "bijele".

Dakle previše je upitnika već u startu. Trebalo bi se krenuti od vrha prema dolje, a ne obrnuto. A opet u sportu nema ni vremena za čekanje.

Kalinić u Aston Villi nije u planovima i ako želi na Euro morat će promijeniti sredinu. Hajduk mu može tu pomoći, on Hajduku. Na prvu nema se šta puno mislit, naravno ako je ta posudba uopće izvediva u financijskom smislu, prema Villi, drugim zainteresiranim klubovima. S druge strane Hajduk već ima dvojicu vrlo talentiranih čuvara mreže u ranim dvadesetim godinama u kadru. Ali i vrlo ozbiljne probleme s ozljedom Josipa Posavca (vratni kralježak).

Kod Maloče kojeg je Damir Burić vodio u Njemačkoj (Greuther Fürth) je situacija također komplicirana. Ode li ove zime Svatok koji uporno dokazuje da nije taj, Vučur, i(li) netko od standarnog stoperskog para Ismajli-Simić, bivši kapetan bi iskustvom znatno pomogao. No, dolazi i mladost, Radić, Vušković. A Maloča je u poljskoj Lechiji iz Gdanjska pod dobrim ugovorom do 2022. godine.

#HAJDUK#PRIJELAZNI ROK#SPORTSKI DIREKTOR