StoryEditorOCM
Hajdukživot piše romane

Mr. Niko je htio dovesti Kotarskog u Hajduk, ali ispriječio se Kalinić, sada je na golu PAOK-a koji prijeti ‘bijelima‘

Piše Slaven Alfirević
25. srpnja 2023. - 21:34

Život piše romane, pa kako vam sad zvuči ova rečenica, zapravo tvrdnja:

- Da se nije Lovre Kalinić vratio, te zime bi Filip Naranča doveo Dominika Kotarskog u Hajduk!

Zagrijan je bio sportski direktor „bijelih” Mindaugas Nikoličius, sve je bilo spremno i sve je ovisilo o Lovri. No, Lovre se vratio...

Naranča, poznat otprije iz doba dok je vodio primjerice Andriju Balića, nogometni je menadžer iz Krila Jesenice, a sad je na adresi u Zagrebu. Obavio je transfer Kotarskog iz Dinama u Ajax, a kad se u Ajaxu zatvorio prostor za napredak mladog vratara trebalo je Dominiku naći novo mjesto pod suncem. Hajduk je bio izgledna opcija.

Budući da se Lovre vratio u Hajduk, Kotarski je krenuo u – Goricu... I Gorica je odriješila kesu.

Kotarski je reprezentativni kandidat, u pričuvnom ešalonu izbornika Zlatka Dalića, naša perspektiva. Bio je sasvim blizu da ode i na SP u Katar, a tada smo i mi, s ovog reporterskog mjesta uprli rečenice da objasnimo kako je logično da na Mundijal u Katar ode Ivo Grbić kao treći vratar.

Tako i bi. Daleko od toga da su presudile naše riječi, nego je bilo logično da Grbić ode u Katar i da Kotarski ne postane – Katarski. Puno je dobrih, a nema za sve mjesta, Livaković, Ivušić, Grbić, valja poštivati hijerarhiju: vratar PAOK-a bio je tek četvrta opcija. A nitko na Svjetsko prvenstvo ne vodi četvoricu vratara.

Kotarski je zato branio za „do 21” hrvatsku reprezentaciju i njegovo vrijeme dolazi, na desnom beku mu je bio Hajdukov Niko Sigur.

Kotarski je sad opet velika priča jer stoji na vratima PAOK-a, Hajdukova vjerojatnog suparnika na europskoj sceni.

Ovako je to išlo. Dominik Kotarski je Dinamovo dijete, rođen 10. veljače 2000., njegovo mjesto je Brestovec Orehovički nedaleko Zaboka. Prvi klub Tondach Bedekovčina. U Dinamu je nogometno prohodao, od pionira sa 11 godina do juniora i za njegov se golmanski talent pročulo. Na Europskom prvenstvu „do 17” u Rijeci, na Rujevici, u dresu „vatrenih” vidio ga je Ajax. I zapeo za njega.

Suočen s ponudom Ajaxa i željom vratara da ode u veliki klub iz Amsterdama, Dinamo ga je prodao za dva milijuna eura.

Kotarski je redovito branio za drugu momčad „kopljanika”, Jong Ajax i nadao se šansi da uskoči u prvu momčad. Čekalo se da se Onana proda, eno ga danas u milanskom Interu i želi ga Manchester United.

No, Onana se tada nije prodao, vrata u prvoj momčadi Ajaxa nisu se otvorila i Kotarski je htio dalje, želio je braniti. Hajduk je bio opcija. Ali, Lovre se vratio. Uskočila je Gorica i otkupila Kotarskog za milijun eura.

Gorica, nakon što je Kotarski uspješno branio, prodala ga je potom za dva milijuna eura u PAOK iz Soluna.

I sad se ždrijeb našalio: Kotarski dolazi tamo gdje ga je Naranča predlagao, a Nikoličius prihvaćao.

Nije to jedina bizarna koincidencija, u međuvremenu je brigu oko Kotarskog preuzeo Vincenzo Cavaliere, a njega odmah prepoznajete. Agent je Marka Livaje. Je li Kotarski blizu transfera u Bayern ostavljamo naklapanjima.

Zasad je sigurno tek da Livaja i Kotarski imaju - istog agenta. Nije to više „paklena Naranča”, nego Cavaliere, menadžer uz kojega se veže i Federico Pastorello, jedan od važnih likova iz plejade agenata iz Italije.

Da, život piše romane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 00:03