StoryEditorOCM
Hajdukdobro je znati

Mislav Karloglan ima tajnog aduta za Hajdukovu subotnju bitku s Lokomotivom

Piše slaven alfirević
14. ožujka 2024. - 22:40

Dan prije utakmice, u petak, redovita je press konferencija trenera Hajduka Mislava Karoglana koji će se obratiti medijima i javnosti s početkom u 15 sati, a uoči susreta s Lokomotivom može očekivati barem jedno posebno zanimljivo pitanje.

Ne samo da dosad još nije svladao Lokomotivu, a u 25 susreta na klupi Hajduka od dva sudara s njima oba puta je remizirao, nego će se trenera upitati i ovo: što misli o činjenici da je Laszlo Kleinheisler, dok je bio u redovima Osijeka, bio redoviti "penicilin" kontra momčadi Lokomotive?

Lacika, koji bi trebao biti poput "lake konjice" Hajduka nikako da se ustali pri prvoj momčadi i zapleše svoj mađarski čardaš, a došao je, doveden je u Poljud kao razvikano pojačanje.

Sigurno je da postoje pravi razlozi zbog čega nije blizu prvih 11, ali... Nije li momenat baš sad protiv Lokomotive da ga "minuli rad" u dresu Osijeka približi nastupu u dresu "bijelih" kontra svojih mušterija sa zagrebačke Kajzerice?

Naime, Kleinheisler je do sada odigrao sedam utakmica za Hajduk, samo dvaput je bio u početnom sastavu, statistika nudi tek 286 odigranih minuta i pogodak što ga je zabio u Poljudu Varaždinu u kupu. U Velikoj Gorici pak prošle subote nije ni ulazio na travnjak.

Međutim, statističari nude još jedan zanimljiv podatak: u dresu Osijeka protiv Lokomotive Kleinheisler se susreo s "lokosima" 13 puta, Osijek je slavio devet pobjeda, uz dva remija i poraza, ali je Lacika naš čak pet puta zabio gol Lokomotivi i upisao tri asistencije! Baš se napali uvijek na njih!

Hoće li mu taj podatak pomoći da baš u njemu Karoglan pronađe dodatnu unutarnju snagu i daruje mu više minuta (i povjerenja) nego inače, očekujući (s pravom) velike stvari?!

Vidjet ćemo, naravno, a možda nešto više o tome Karoglan kaže petkom u 15 sati, u službenoj najavi utakmice, u press-salonu "bijelih".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2024 17:58