HajdukPretres svlačionice

Hajdučka inventura (II): od obrane se gradi momčad, Bijelima su potrebna barem dva braniča i stoper

Piše Slaven Alfirević
vd_hajduk_dinamo1-030419

Učili su nas puno puta iskusni treneri, momčad se gradi od obrane, prvo je i najvažnije dobro posložiti obranu. Kao temelj, pa tek onda slagati momčad prema naprijed. Što to Hajduk ima u svojoj obrani, treba li koga dovesti. Tko zapravo ostaje?

Josip Juranović – ozljede su ga zaustavile da mu cijena skače još više, u trenutku je oporavljanja, najbolje mu je ostati.

Borja Lopez – sklon je greškama, previše je plaćen za ono što je pružao i ako bi se našla opcija prodaje, poentiralo bi se.

Božo Mikulić – u trenutku je bio prvi Oreščaninov izbor, u prvom kolu na gostovanju u Osijeku, ali je bio odmah i zamijenjen. Nije se nametnuo.

Oleksandr Svatok – brz je, ali u Gorici i u Maksimiru nije odigrao nimalo dobro. Uložili su otkup od Zorje, tek je došao, pa je logično (još) sezonu pričekati da se snađe.

Stipe Vučur – u momentu je bio na izlaznim vratima, ali se onda teže ozlijedio. Oreščaninu bi se naknadno mogao svidjeti dobrom tehnikom.

Josip Bašić – Hajdukovo dite, milo vam dođe kad vidite koliko se muči s ozljedama, a živi za minutažu u bijelom makar za B tim. Ne zaboravimo, bio je kapetan juniorske reprezentacije!

Andre Fomitschow – ugovor istekao, a s njim i vrijeme mu u Hajduku. Lijevi bek će bit usmjeren u nove životne izazove.

Fran Tudor – odlučio je otprije šansu tražiti drugdje i ne pristati na novi ugovor što mu je Hajduk nudio i odlazi. Je li pogodio, pratit ćemo.

Domagoj Bradarić – on je kvalitet i skupocjen prodajni eksponat. Vjerojatno je da bi ga u trenutku ljeta rado unovčili, Lille stalno nudi pet milijuna eura kao trajni nalog, ali se čeka. Nije priša prodat.

Ardian Ismajli – najbolji Hajdukov stoper, podebljan mu je i ugovor, plan je da ostane i dalje napreduje u bijelom dresu.

Mario Vušković – gledaju sad u Maksimiru Lopeza i Svatoka i pitaju nas ZG-kolege "a zašto mladi Vušković dosad još nije zaigrao"?! Valjda u novoj sezoni hoće.

#HAJDUK#OBRANA