Hajdukhajduk lovi rabuzinovo sunce

Dva legendarna hajdukovca o finalu kupa: jedan želio slabiju Rijeku, a drugi traži revanš za krađu u prošlom finalu!

Piše Slaven Alfirević
4. travanj 2018. - 22:59
hajduk_trening4-140415.JPG
rgx time: 4.3153762817383E-5

Zlatko Vujović bi radije Rijeku za protivnika Hajduka u finalu, a Ante Miše se veseli što je to Dinamo, da ga Hajduk osveti za izgubljeni finale 2009. godine, tada je Miše bio trener Hajduka i osjeća se moralnim pobjednikom makar je Sunce otišlo u Maksimir...

Dakle, Dinamo je pobijedio Rijeku, plasirao se u finale kupa protiv Hajduka, prvi put nakon 2009. hrvatski derbi igra se kao finale, tada je bio dvostruki sudar, 3:0 za Dinamo u Maksimiru, 3:0 je uzvratio Hajduk u Poljudu, prišlo se izvođenju udaraca s bijele točke i u ruletu s jedanaestercima bolji je bio – Dinamo.

Nakon devet godina opet finale Hajduk – Dinamo.

Koga su hajdukovci više željeli prije okršaja Dinama i Rijeke koji je završio pobjedom Dinama 3:0? Aktualni Hajduk, trener Željko Kopić i nogometaši drže se postulata – mislimo samo na prvu iduću utakmicu. Znači, samo na Lokomotivu, u subotu. Makar im po mislima sigurno već kopka i kucka finale s Dinamom, nisu bili dostupni za friški komentar.

Za komentar su spremni veterani "bijelih", kako oni doživljuju rasplet? Zlatko Vujović bi više volio Rijeku:

- S Rijekom bi Hajduk imao šanse 60:40, a s Dinamom je to uvijek pola-pola, 50:50, nema favorita. S Rijekom bi bilo lakše, sad smo u Poljudu pokazali da ih možemo stisnuti, izvukli su nam se, a imali smo ih u samom finišu utakmice. Neka se Hajduku sasvim oporavi Futacs, pa Tudor, otkad ga samo nema. I Almeida je dugo ozlijeđen, ruvinan je, ali će se oporaviti. Rijeku bih volio više jer smatram da je Dinamo makar za nijansu bolja momčad od njih. I još nešto: samo da ne bude primjedbi na suđenje.

Ante Miše je bio trener Hajduka u zadnjem finalu istih aktera 2009. i on je sad baš želio da Dinamo bude opet u finalu:

- Bolje da je Dinamo. Lakše ćemo ih dobiti! Zadnju smo dobili u Maksimiru, imamo vjetar u leđa i navijače kakve nema nitko. Činjenica je da u ovoj sezoni Dinamo nije ništa bolji od Hajduka, čudo je koliko bodova ima više. Da je Hajduk samo Slavena dobio, što bi bilo logično, bili bismo im za vratom. A kad se vratim u 2009. mi smo bili moralni osvajači... Prvu u Maksimiru je za naš poraz označio sudac Bruno Marić, a u Poljudu smo ih dobili 3:0 i onda izgubili rulet na jedanaesterce. Nisam se upisao u osvajače kupa, ali bili smo moralni pobjednici. Ovo je prilika da se Hajduk revanšira za taj poraz iz 2009. i baš sam želio da to bude Dinamo, a ne Rijeka - rekao nam je Ante Miše.

#HAJDUK#ZLATKO VUJOVIć#ANTE MIšE#SD HAJDUK