Hajduk'masna' odšteta

Domagoj Bradarić odlazi u francuski Lille! Hajduk je pred najvećom zaradom od nekog transfera u povijesti!

Piše Slaven Alfirević
16. srpanj 2019. - 20:02
hajduk_lokomotiva_vb11-100219

To bi trebao biti top-transfer, najveći Hajdukov inkas svih vremena: Domagoj Bradarić radi korak po korak ka transferu u Lille, sudeći po indiskrecijama, sutra bi trebao već krenuti prema francuskom klubu, a Bradarić ide u Lille za sedam milijuna eura odštete, plus milijun i pol eura različitih bonusa, te 10 posto od budućeg transfera.

Potvrda cijelog posla treba stići naknadno, u hodu.

U toj priči je posebno zanimljivo što Hajduku pripada 100 posto od transfera, a igrač je zadovoljan što je pušten ovako rano, rekli bismo, na samom početku karijere.

I još je pristao zimus u Antalyji, tijekom priprema, da se odbije Lille, da ostane još šest mjeseci, kad se već prodao (mada nije odlazio) i Ante Palaversa. Bilo bi to previše da se dvojica odjednom prodaju.

Onda se s Palaversom proljeće odigralo kako se odigralo i sad je Bradarić došao na svoje da i on ode. Međutim, za Bradarića su znatno podigli cijenu od prvobitne ponude i sad je on skuplji i od Palaverse. Od Palaverse šest, od Bradarića sedam. Ne možeš odoljeti kontra tržišta.

Dobro su digli cijenu Domagoju, jer zimus je s Lilleom počelo sa dva i pol milijuna eura, popelo se na pet i bonusom od još jednog, šestog milijuna, a sad smo na sedam plus jedan i pol bonusa i 10 posto od budućeg transfera. Tu negdje, ako smo u pola milijuna promašili glede bonusa.

Prvi je kontakt uspostavio menadžer iz Bibinja Domagoj Lisica koji je doveo Lille da gleda Bradarića još dok je igrao za Hajduk B i tu se sav posao zakotrljao. Dva Domagoja.

Cijena je Hajdukovim odbijenicama rasla i narasla, a sve je u kalupima kako je sa strane Lillea prije neki objavljeno "želimo Bradarića, a transfer će biti ispod 10 milijuna eura". Nije mnogo ispod deset.

Računamo da će Bradarić već sutra krenuti put Lillea, neće biti u kadru "bijelih" u prvoj utakmici na Poljudu protiv Gzire United.
Lille ga željno čeka, tamo je ostao sportski direktor Luis Campos, koji ga je htio i u zimu i od Bradarića nikako ne odustaje.

Campos je podigao Lille sve do druge pozicije u Francuskoj i prolaska u Ligu prvaka, a odbio je kombinacije da sam prijeđe u Milan, Chelsea ili Manchester United kako se špekuliralo još dok je u Unitedu bio Mourinho.

Ima nešto u tim portugalskim sportskim direktorima, probitačni su. Campos je, za napomenu, 54-godišnjak koji je najprije radio u manjim klubovima Portugala, kreirao je aplikaciju Train to Play (T2P), program treninga i taktike kojim se služio i sam Jose Mourinho, zvani Special One. Mourinho ga je pozvao da rade skupa u Real Madridu i bi tako, onda je Campos otišao raditi u Monaco (tamo je trener Portugalac Jardim), pa je dobio ponudu od Lillea.

I tu gradi sad zanimljivu, mladu momčad koja pokušava približiti se prebogatom Paris St. Germainu.

Znate i sami koliko trubimo o tome Lille i Lisica i dva Domagoja i Luis Campos... I nisu odustali, samo se čeka pravi momenat.
Hajduk svija gnijezdo transfera bez pompe dok sve ne bude dovršeno.

No, danas bi mogli kazati kako Bradarić leti ove srijede prema Lilleu i kako je to top-transfer, najveći Hajdukov inkas svih vremena od prodaje jednog igrača.

#HAJDUK#DOMAGOJ BRADARIć#LILLE