StoryEditorOCM
Hajduklijepa objava

Dirljiva poruka prijatelja Hajduka za preminulog Paška Viđaka: ‘Neka Vam je vječna slava‘

Piše SPORT SD
24. studenog 2023. - 18:40

Danas je hajdučki puk potresla vijest da je preminuo Paško Viđak, poznati dalmatinski nogometni djelatnik i bivši vratar. Mnogi su se danas oprostili od Paška dirljivim porukama, a to je napravilo i Društvo prijatelja Hajduka Krk:

"U 84. godini nas je napustio dugogodišnji sportski djelatnik i predsjednik Nogometnog saveza Županije splitsko-dalmatinske. 

Šjor Paško Viđak cijeli je svoj život, obnašajući razne dužnosti u hrvatskom nogometu radio na dobrobiti Hajduka te je bio jedan od najvećih promotora našeg voljenog kluba.

Bio je glavna poveznica između DPH otok Krk i Hajduka odnosno za uspostavljanje suradnje s Upravom kluba, članovima Nadzornog odbora i mnogim trenerima u svim uzrastima.

Neizmjerna je njegova zasluga da su na otoku Krku gostovali pioniri, juniori, seniorska momčad predvođena trenerom Damirom Burićem te ekipa veterana Hajduka koja je bila u jednom od najjačih sastava na svojim mnogobrojnim gostovanjima po cijelom svijetu. Šjor Paško dao je veliki doprinos i podršku u osnivanju našega DPH otok Krk te je do kraja svog životnog puta ostao naš član i veliki prijatelj.

Veselio se zajedno s nama uspjesima našeg voljenog kluba i uvijek isticao kako nam odaje priznanje za naš rad s obzirom na „400 KM udaljenosti od Splita“ prepoznavši naš entuzijazam i neizmjernu ljubav prema našem najdražem klubu.

O tome najbolje svjedoči jedna od zadnjih poruka koju je poslao našem predsjedniku Željku Komadini uoči lanjskog finala Kupa povodom članka objavljenog u Slobodnoj Dalmaciji te ju citiramo:

"Ponosan sam na vas, ovo samo vi možete napraviti. Konačno sam se uvjerio i potvrdio raniji zaključak da je moja procjena o vašoj snazi i ljubavi spram voljenom klubu potpuno posebna, iskrena i velika. Radostan sam što sam bio vaš prijatelj i s vama proveo nezaboravne trenutke, dane i noći, a voljeni klub nam je to vratio na najbolji mogući način uz obećanje da ovo neće biti posljednje radovanje.

Hvala Vam i uz poklič Hajduk živi vječno."

A mi odgovaramo, HVALA i Vama šjor ili barba Paško, kako smo ga neki od nas zvali, na svakom trenutku koji smo proveli s Vama u razgovoru, druženju i na našim Bilim noćima.

Vaša neizmjerna energija i borba za bolji i pošteniji hrvatski nogomet, Vaša hrabrost da okupite i organizirate nogometne djelatnike iz cijele Hrvatske, Konta mraku-Kontra sili, za korjenite promjene u HNS-u, u čemu nažalost niste uspjeli zbog nepoštene manipulacije i krađe glasova na Skupštini HNS-a, Vaša težnja za bolji i jači Hajduk i ljubav prema našem voljenom klubu ostat će nam trajna nit vodilja u našim životima.

Neka Vam je vječna slava i neizmjerna hvala na svemu.

Članovima obitelji i svima koji su Vas poštovali i voljeli upućujemo izraze iskrene sućuti.

HAJDUK ŽIVI VJEČNO!!! Posljednji ispraćaj gospodina Paška Viđaka bit će u ponedjeljak 27.studenog 2023. u 14,45 sati na groblju Lovrinac u Splitu."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. svibanj 2024 08:01