Sport Hajduk

hajdukovac otvoreno o neslaganju s bivšim trenerom istre 1961 i povratku u matični klub

Tonći Kukoč: Nisam kod Scorije želio igrati lijevoga beka!

hajdukovac otvoreno o neslaganju s bivšim trenerom istre 1961 i povratku u matični klub

Tonći Kukoč je prema mnogima jedna od većih Hajdukovih nada u bolje sutra.
Ovaj 19-godišnjak prošloga je ljeta, nakon što je potpisao četverogodšnji ugovor s Hajdukom, otišao na posudbu u Istru 1961.

Iako je bio najbolji igrač na pripremama pulskoga prvoligaša (zabio je pet golova) nije dobio veliku minutažu.

Do sada je odigrao samo četiri utakmice, ukupno 151 minutu.

- Nakon što samo dobro odradio pripreme bio sam prepun samopouzdanja. Međutim, kada mi je trener Elvis Scoria rekao da će me koristiti na lijevome beku ja sam mu rekao da ja na toj poziciji ne mogu igrati. Cijeli sam život proveo igrajući na lijevome krilu, po prirodi sam ofenzivni igrač i tu se najbolje snalazim - kaže Kukoč.

Nakon toga je pukao odnos na relaciji Scoria-Kukoč. Od tada je Elvis Scoria često kao najveći Kukočev problem isticao nedisciplinu.

- Scoria je trener koji zahtijeva čeličnu disciplinu. Rekao mi je da sam ja jedini igrač koji mu je prigovorio te nakon toga nisam igrao.

Jesi li zažalio što si došao u Istru?

- Ne, jer sam želio igrati prvoligaški nogomet. Ovdje me svi hvale, ostat ću ovdje do šestoga mjeseca iduće godine. Sada je Scoria otišao, novi trener je Valdi Šumberac.

Hoćeš li kod njega dobiti priliku?

- Hoću, siguran sam u to. Novi trener gaji napadačku igru koja meni više pogoduje. U zadnje vrijeme sam imao problema s ozljedom prepona, ali ubrzo bih trebao dobiti priliku.

Jesi li prošloga ljeta imao i druge opcije, uz Istru 1961?

- Iz Uprave Hajduka su mi rekli da idem u Split, ali ja sam to odbio. Iako bih u Splita puno više igrao, ja nisam igrač za drugu ligu!

Kukoč je samopouzdanje pokazao i kada je kao 18-godišnjak otišao na probu u ruski Saturn gdje je zadovoljio, ali do transfera nije došlo jer je s Hajdukom imao stipendijski ugovor.

- Nakon što sam, nakon samo pet dana, prošao probu u Saturnu, u Hajduku su shvatili da sam dobar. Malo je nedostajalo da se ovoga ljeta vratim u Saturn, no odlučio sam potpisati s Hajdukom četverogodišnji ugovor jer mi je san zaigrati na Poljudu.

Kako komentiraš trenutačnu situaciju na Poljudu?

- Kad momčad često gubi utakmice očito je kako nešto ne štima. Dajem glavu da bi Hajduk bio bolji kada bi se šansa dala mladim igračima. Kad se vratim u šesti mjesec na Poljud probat ću se nametnuti - za kraj će Kukoč kojega odlikuju iznimna fizička snaga i brzina.

Boris Živković za njega je nedavno rekao da nije vidio tako moćnog mladog igrača...

dino fiorentini

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk
Page 1 of 9FirstPrevious[1]23456789Last