Sport Hajduk

mario sačer

Napadač Hajduka najbolji mladi nogometaš Hrvatske

mario sačer

Zahvaljujem Varteksu, svim mojim trenerima, a napose Jagačiću, kao i suigračima bez kojih sigurno ne bih bio ovdje. Ovo su i njihovi trofeji - rekao je Mario Sačer, dobitnik nagrade za najboljeg igrača i strijelca Wilkinson lige 18 u juniorskoj konkurenciji, koji je te nagrade prošle sezone zaslužio u dresu Varteksa, da bi ovoga ljeta prešao u redove Hajduka.

CROPIX

- Ova je liga odlična. Daje priliku da igrač na državnoj osnovi vidi gdje je, natječe se sa svima i na kraju ima lijepo oslikan svoj rad - nastavio je Sačer, istaknuvši kako je kroz Wilkinson ligu i dospio do Hajduka te da se nada kako će uskoro, radom, natjerati i izbornika Dražen Ladića da ga pozove u reprezentaciju.

- Sada je ukinuta U 19 reprezentacija, pa nisam dobio poziv, ali sam uvjeren kako ću kroz nastupe u Hajduku dokazati kako spadam među najbolje u svojoj generaciji - kazao je mladi napadač dodajući kako je u Poljudu izvrsno primljen od strane trenera i suigrača, pa je stoga uvjeren da je u Splitu našao sredinu koja će mu omogućiti nesmetan razvoj.

Zabio 32 puta

- Sveti Đurđ je malo mjesto u kojemu svi poznaju jedni druge. Cijelo mjesto je upoznato s nagradama koje sam osvojio i nadam se da su moji sumještani zbog toga ponosni na mene - ispričao nam je novopečeni hajdukovac, napominjući kako je u trenutku primanja trofeja mislio na svoj kraj uz nadu kako će njegovi uspjesi biti poticajni za nove sportaše iz Svetoga Đurđa.

Prelazak ovog mladog Varteksova nogometaša u redove splitskih “bijelih” mogao bi u budućnosti donijeti novu kvalitetu za “najbolji klub na svitu” jer je Mario, osim velikog broja pogodaka u prošloj sezoni, upisao i četrnaest asistencija.

Neki “stručnjaci”, međutim, smatraju kako će prelaskom u novu sredinu Sačer usporiti svoj razvoj zbog težega proboja u prvu momčad u jakome klubu. Mario pak smatra kako će mu koristiti rad s vrhunskim trenerima i da će zbog toga iskoristiti svoju šansu, kad ona zasluženo dođe.

- Nisam imao nikakvih neugodnosti zbog odluke da prijeđem u redove “majstora s mora”. Jedini komentari koje sam dobio su vrlo pozitivni, a ako i ima Svetođurđana koji se protive mom izboru, moram im poručiti da svoje mišljenje drže za sebe - zaključio je najbolji hrvatski junior koji je prošlu sezonu završio s 32 gola i 79 bodova te je poručio na kraju kako se nada da će u “bilome dresu” pronijeti slavu svog Svetog Đurđa diljem hrvatske i Europe.

A. Podrug

Dinamu sve osim pojedinačnih nagrada

U zajedničkoj akciji Sportskih novosti i tvrtke Wilkinson, drugu godinu za redom organizirano je svečano proglašenje najboljih momčadi, strijelaca i nogometaša Wilkinson lige 18. (kadeti i juniori HNL-a).

U kadetskoj konkurenciji najbolja momčad i državni prvak je Dinamo, a s 23 gola napadačkoj konkurenciji je odmakao Riječanin Armando Mance. Najboljim igračem proglašen je ipak Osječanin Ivan Plum koji je u utrci za taj naslov sakupio 69 bodova.

Dinamo je i u juniorskoj konkurenciji “obrao kajmak”, ali najbolji igrač i strijelac s 32 gola i 79 bodova postao je Mario Sačer koji je taj učinak ostvario u dresu varaždinskoga Varteksa, ali je već prešao u redove Hajduka.

- Čestitam vam svima na postignutim rezultatima, ali vas podsjećam da ne radite samo za sebe, nego i za svoju reprezentaciju, koja najozbiljnije računa na vas - rekao je mladim nogometašima predsjednik HNS-a Vlatko Marković, priznajući kako u mlađim dobnim kategorijama “vatreni” prolaze kroz krizu rezultata, koja se, međutim, ne odražava na stvaranje novih igrača za seniorsku selekciju.

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk
Page 1 of 11FirstPrevious[1]2345678910Last