Sport Hajduk

remi je stigao zasluženo

Komentar igre: ako je netko očekivao seriju Hajdukovih pobjeda samo zato jer su svladali Dinamo, taj se ipak malo preračunao

remi je stigao zasluženo

Bod po bod, kao kamen po kamen, palača. Zrno po zrno, pogača. U svjetlu očekivanja da se pobjeđuje, uvijek i stalno, vratili bismo se na Koprivnicu i Osijek. Tamo je Hajduk - izgubio.

Kazat idemo u Rijeku pobijedit, malo je pretenciozno. Pa prema tome ni ovih 1:1 ne trebaju izgledat mršavo, posebno kad u oku ostaje dojmljiva igra drugog dijela kad je Hajduk izgledao baš dobro. A blijedi u sjećanjima vrlo slab prvi dio.

Remi s okusom pobjede

Da je bilo obratno, da se igralo bolje u prvom, a slabo u drugom dijelu, onda ovih 1:1 ne bi imalo okus pobjede, nego poraza.

To je to s remijima, nikad ne znaš jesi li bod osvojio ili si dva izgubio. Izgleda filozofski, a u biti to je to.

Ako je netko očekivao seriju Hajdukovih pobjeda samo zato jer su “bijeli” svladali Dinamo, taj se ipak malo preračunao.

U Rijeci, dva lica Hajduka: kaže trener Burić kako je naredio drugačija dodavanja na poluvremenu, trebalo im je vremena da se priviknu na ravnu Rujevicu. Kao u tenisu. Je li spora podloga kao u Poljudu ili je brza, kao na Rujevici.

Bišćan u Burićevoj mreži

Nama se čini da je remi donijelo nešto drugo, povjerenje svojima: kao zeca iz šešira izvadio je Burić Tonija Teklića, jednog od prirodnih nadomjestaka kad nema Mije Caktaša. Teklića, a prije toga i Ivana Delića. Obojica su zatomljena snaga Hajdukove škole. Kojoj se ne vjeruje uvijek bezrezervno i do kraja.

A pamtimo kako je Delić još u doba Oreščanina izvukao pobjedu u Koprivnici, pamtit ćemo i kako je Teklić poravnao račune u Rijeci. I to je Hajdukov sinoćnji dobitak.

A remi je stigao zasluženo, Burić je nadigrao Bišćana u drugih 45 minuta, hametice. Preuzeo igru, složio mu niz akcija i spleo paukovu mrežu u kojoj je Teklić došao kao nešto sasvim logično na kraju, pa neka je to bio možda i zalutali šut s više od dvadeset metara...

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk