Sport Hajduk

ne ide se na sud

Dolaskom Brbića Hajduk i Vlašić uspjeli su se nagoditi, a kako su spornih 1,14 milijuna eura podijeljeni nije poznato

ne ide se na sud

Na pressici predstavljanja Damira Burića ponovila se priča oko nagodbe koja je postignuta na relaciji Hajduka i Nikole Vlašića, njegovih zastupnika, glede dvojbe koja je nastala u vrijeme prodaje Vlašića u Everton.

Naime, postavljalo se pitanje koliko pripada igraču i njegovima. U ugovoru sastavljenom u prvom mandatu Marina Brbića pisalo je da tri milijuna eura u cijelosti pripada Hajduku, a da se iznos preko tri milijuna eura dijeli u odnosu 70:30 u korist kluba. Ali, u slučaju produženja ugovora postotak iznad nespornih tri milijuna euru Hajduku mijenja se na 50:50.

U međuvremenu je Vlašić potpisao produženje vjernosti, što je igračeva strana tumačila kao novi ugovor i automatsku promjenu postotka na 50:50, a tada već novi predsjednik Ivan Kos tumačio kao novi dokument, ali ne i novi ugovor?! Vlašićeva strana je bila spremna, odnosmo primorana svoja potraživanja naplatiti Arbitražom HNS.

Sada se opet vratio Brbić i spor je riješen dogovorom.

Budući da je transfer Vlašića u Everton iznosio 8 milijuna funti, odnosno 8,7 milijuna eura, sporno je bilo 20 posto od preostalih 5,7 milijuna eura, što bi značilo cca 1,14 milijuna eura.

Postigli su dogovor oko spornih 1,14 milijuna eura i da se neće suditi, što je jednima i drugima bio cilj, a sad kako se to podijelilo nisu objavili.

Vlašić se u međuvremenu preprodao iz Evertona u CSKA Moskvu za cca 15 milijuna eura, što je Hajduku također donijelo lijep kolač od naknade za razvoj, od oko pola milijuna eura, što je sasvim druga priča, ali je i tu Hajduku kapnulo u blagajnu.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk